- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România şi SUA asigură preşedinţia Grupului NATO în Domeniul Neproliferării, timp de un an
România şi SUA vor asigura în perioada 1 iulie 2009 – 30 iunie 2010, preşedinţia Grupului NATO în Domeniul Neproliferării, acest organism având un rol în apărarea colectivă împotriva riscurilor, de natură chimică, biologică, radiologică şi nucleară, informează MApN.
România şi SUA asigură preşedinţia Grupului NATO în Domeniul Neproliferării, timp de un an
Grupul reprezintă autoritatea politico-militară a NATO care asigură coordonarea activităţilor specifice neproliferării, având rolul de a consilia Consiliul Nord Atlantic în domeniul dezvoltării capabilităţilor colective de apărare împotriva riscurilor, ameninţărilor şi provocărilor de natură chimică, biologică, radiologică şi nucleară, combaterii proliferării armelor de distrugere în masă şi a mijloacelor de întrebuinţare a acestora.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
-
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil
-
Guvernul Ciolacu vrea să elibereze Bucureştiul: În următorii 4 ani vrea să termine A0 alături de drumurile radiale. Pariul cel mare? Misiunea de a termina loturile lipsă de pe A1, A3, A7 şi A8, adică două autostrăzi care să treacă munţii – Carpaţii Meridionali dar şi cei Orientali
-
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie
Nivelul de reprezentare al României este asigurat de Ministerul Apărării Naţionale prin Departamentul pentru Politica de Apărare şi Planificare. Rolul Grupului în cadrul NATO a devenit tot mai important, în special după Summitul de la Praga, din anul 2002, ca urmare a accentuării riscurilor şi ameninţărilor asimetrice de natură chimică, biologică, radiologică şi nucleară, dar mai ales datorită faptului că problematica protecţiei trupelor, populaţiei şi teritoriului faţă de aceste ameninţări reprezintă una dintre priorităţile strategice ale Alianţei.
Potrivit MApN, coordonarea lucrărilor Grupului este realizată prin copreşedinţie, asigurată în comun de SUA în calitate de co-preşedinte permanent şi unul dintre statele aliate, prin rotaţie. Lucrările la nivelul Grupului se desfăşoară pe două paliere, respectiv în cadrul Sesiunilor Plenare ("DGP Plenary Session") ce includ reprezentanţii naţionali la nivel de general de două stele sau directori politici, precum şi în cadrul Comitetului Director ("DGP Steering Committee") ce includ reprezentanţi naţionali şi experţi pe domenii.
Rolul Comitetului Director este acela de a armoniza poziţiile naţionale, de a identifica şi dezvolta concepte şi măsuri de urmat în vederea îndeplinirii obiectivelor şi sarcinilor comune aferente domeniului neproliferare. Deciziile se adoptă prin consens la nivelul sesiunilor plenare.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 17:42
-
astăzi, 17:22
Începe plenul pentru vot de învestitură a Guvernului Ciolacu 2