România, ţara strategiilor fără fundament în educaţie. Mai mult de 76% din şcolile din Bucureşti au media sub 7 la simularea probei de matematică de la evaluarea naţională

  • În Bucureşti sunt 253 de şcoli, publice şi private, inclusiv licee cu gimnaziu, iar 193 dintre ele au obţinut media sub 7 la proba de matematică, de unde rezultă că 76% dintre şcolile din Bucureşti au obţinut rezultate sub acest prag mediu.
  • Întrebaţi în cadrul unei conferinţe de presă câte şcoli sunt în Capitală şi cât reprezintă cele cu media sub 7 din total, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au dat date „din memorie“: 400 de şcoli în total, adică 50% din total
  • Realitatea din sistemul de educaţie ia pe nepregătite autorităţile şi de această dată.
Urmărește
5252 afișări
Imaginea articolului România, ţara strategiilor fără fundament în educaţie. Mai mult de 76% din şcolile din Bucureşti au media sub 7 la simularea probei de matematică de la evaluarea naţională

Mai mult de 76% din şcolile din Bucureşti au media sub 7 la simularea probei de matematică de la evaluarea naţională, arată calculele ZF pe baza datelor transmise de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

„La nivelul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti situaţia statistică este următoarea: la proba de  limba şi literatura română, nouă unităţi de învăţământ preuniversitar, din care două unităţi de învăţământ preuniversitar privat, au înregistrat media sub 7, la proba de matematică, 193 de unităţi de învăţământ preuniversitar, din care 11 unităţi de învăţământ preuniversitar privat, au înregistrat media sub 7; la proba de limba şi literatura maternă, două unităţi de învăţământ preuniversitar de stat au înregistrat media sub 7“, a transmis ISMB.

În total, în Bucureşti sunt 253 de şcoli, publice şi private, inclusiv licee cu gimnaziu, astfel că cele care au obţinut medii sub 7 la proba de matematică din simularea evaluării naţionale de anul acesta reprezintă mai mult de 75%.

„În acest an şcolar, la nivelul Municipiului Bucureşti funcţionează 157 de şcoli gimnaziale de stat învăţământ de masă, 10 şcoli gimnaziale de stat de învăţământ special şi 20 de şcoli gimnaziale private. De asemenea, 64 de licee/colegii/şcoli profesionale au fost prevăzute în planul de şcolarizare şi nivelul gimnazial“, arată informaţiile ISMB, date care au stat la baza calculului ZF.

Ligia Deca, ministrul educaţiei, spunea an­terior că şcolile cu o medie a rezultatelor sub 7 la simularea evaluării naţionale 2024 vor avea un plan dedicat de intervenţie, iar inspectoratele şcolare judeţene va trebui să transmită numărul de şcoli unde s-au înregistrat medii sub 7 pe disciplină.

CITIŢI CONTINUAREA ÎN ZIARUL FINANCIAR

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici