România trimite un nou ajutor în Fâşia Gaza: 500 de corturi şi 2.000 de pături

500 de corturi şi 2000 de pături puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale au fost oferite, cu titlu gratuit, Fâşiei Gaza, a anunţat luni Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Urmărește
80 afișări
Imaginea articolului România trimite un nou ajutor în Fâşia Gaza: 500 de corturi şi 2.000 de pături

Sursă foto: pagina oficială de Facebook a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă

Transportul echipamentelor s-a realizat pe cale aeriană pe ruta Bucureşti – Larnaca, până la HUB-ul constituit de Comisia Europeană în Republica Cipru.

Materialele vor ajunge la destinaţie prin coridorul maritim, pe ruta Republica Cipru – Fâşia Gaza, cu ajutorul agenţiilor specializate ONU.

„România continuă să-şi onoreze angajamentele internaţionale, rămânând un partener solidar statelor care se confruntă cu situaţii majore de urgenţă”, transmit luni reprezentanţii DSU.

Aceştia reamintesc că în 19 aprilie premierul Marcel Ciolacu a convocat Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, fiind aprobată Hotărârea CNSU nr. 6, care prevedea acordarea de asistenţă internaţională, cu titlu gratuit, pentru populaţia civilă afectată din Fâşia Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici