- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (21.01.2020, 15:13)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România va avea în curând teste care să depisteze virusul gripal din China. Anunţul autorităţilor
Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie (SRM), dr. Alexandru Rafila, a spus, pentru MEDIAFAX, că în curând vor apărea şi în România teste rapide care să depisteze virusul gripal care a dus la decesul a şase persoane, în China.
Urmărește
425 afișări
Sursa FOTO: Profimedia Images
Conform sursei citate, aceste teste ar putea, cel mai probabil, să fie disponibile la Institutul „Matei Balş” din Capitală.
„În momentul de faţă au devenit disponibile teste pentru identificarea infecţiei cu acest virus, dar gândiţi-va că discutăm despre un organism care abia a fost izolat. Mai durează până când vor fi disponibile teste comerciale, le numim noi. Deci există un acces limitat la teste, în momentul de faţă. Dar cred că în curând vom avea şi în ţară nostra şi poate chiar la Institutul „Matei Balş”, teste care să poată depisteze acest tip de virus”, a explicat, pentru MEDIAFAX, Alexandru Rafila.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Conform sursei citate, în ceea ce priveşte măsurile luate de limitarea extinderii, acestea sunt unele generale pe care trebuie să le ia autorităţile, care se iau mai ales în China, acolo unde se manifestă numărul cel mai mare de cazuri.
„Înseamnă, practic, identificarea pacienţilor şi a contactelor acestor pacienţi, supravegherea lor, tratarea într-o zona în care să facă puţin probabilă răspândirea infecţiei. (....) Sunt la aeroporturi, aeroporturile care au curse directe cu regiunea afectată din China, pe de o parte, care înseamnă, de fapt, identificarea pacienţilor febrili, care ar putea să vină din zona afectată şi ar putea să aducă această afecţiune în ţară în care ajung. În momentul de faţă nu avem decât patru cazuri şi trei ţări care au fost afectate. Mă refer la Coreea de Sud, Japonia şi Thailanda”, a adăugat preşedintele SRM.
Mai mult, sursa citată a punctat că nu există cazuri semnalate în Europa sau în America de Nord.
„În America de Nord există trei aeroporturi care monitorizează călătorii care vin din regiune sau care au zboruri directe cu aceste regiune. Probabil că, în curând, şi în satele din Uniunea Europeană vor începe monitorizarea celor care vin din aceste zone şi cazul persoanelor suspecte, se vor lua măsuri de tratament şi de izolare, încât infecţia să nu se transporte mai departe”, spune Rafila.
Şase persoane au decedat din cauza unei forme severe de pneumonie cauzată de noul tip de coronavirus identificat în China, a anunţat marţi presa de stat din această ţară, citată de BBC.
OMS a avertizat că noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial şi a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu.
De altfel, Ministerul Afacerilor Externe a lansat, marţi, o atenţionare de călătorie în provincia Hubei, Wuhan, din China, unde există un focar de pneumonie virală cauzată de coronavirus şi recomandă românilor să evite deplasările în această zonă.
Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS, potrivit OMS. Simptomele sunt şi ele diverse, de la febră la insuficienţă renală, iar, în unele cazuri, la deces. Unele se transmit uşor de la o persoană la alta, altele, nu.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe