- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România va avea un Plan de intervenţie în caz de pandemie de gripă
România este mai pregătită decât acum doi ani pentru o eventuală pandemie de gripă, Ministerul Sănătrăţii Publice având trei proiecte importante care se derulează prin Institutul "Matei Balş", Institutul "Cantacuzino", dar şi alte nouă unităţi speciale unde pot fi tratate eventualele cazuri.
România va avea un Plan de intervenţie în caz de pandemie de gripă
“România va avea un Plan de intervenţie pentru situaţii de urgenţă. Specialiştii Ministerului Sănătăţii Publice lucrează la elaborarea unor Norme Tehnice şi a unui Plan de intervenţie care să pregătească ţara noastră pentru o eventuală pandemie de gripă. Ţara noastră este mult mai pregătită decât acum doi ani pentru o eventuală pandemie de gripă'', a declarat, luni, ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu, prezent la seminarul care marchează închiderea Programului de Asistenţă Tehnică de Urgenţă pentru pregătirea României în caz de Pandemie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Peste 100.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
Programul, care s-a desfăşurat în perioada mai 2006-septembrie 2007, a fost un parteneriat între Ministerul Sănătăţii Publice şi Institutul de Cercetare şi Formare- JSI, cu finanţare din partea Guvernului American, prin Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare. În acest sens, Ministerul Sănătăţii Publice are în derulare trei importante proiecte: unul fiind iniţiat de Institutul "Matei Balş", prin care s-a organizat cadrul necesar pentru acordarea de asistenţă medicală. Există deja pregătite nouă module speciale în spitalele de urgenţă din ţară şi în Institutul "Balş" unde se pot trata eventualele cazuri de gripă.
"Al doilea proiect vizează dezvoltarea Institutului Cantacuzino, în acest sens fiind investite fonduri pentru dezvoltarea unui flux special în vederea realizării vaccinurilor necesare. De asemenea, dezvoltarea sistemului integral de urgenţă, aşa cum a fost el conceput prin Legea de reformă în Sănătate elaborată de MSP, ar fi cel de al treilea proiect'', a mai spus Nicolăescu.
Ministrul Sănătăţii Publice a apreciat pozitiv rezultatele acestui program şi a subliniat în mod special componentele de comunicare, formare de personal şi elaborarea de ghiduri practice de urgenţă realizate în cadrul programului.
Potrivt demnitarului, Ministerul Sănătăţii Publice are o nouă abordare în ceea ce priveşte planul de vaccinare şi constituire a rezervei strategice de urgenţă şi un plan de investiţii în sistemul de urgenţă, din această toamnă urmând să fie folosite maşinile de urgenţă şi ambulanţele achiziţionate. Unităţile de primiri urgenţe sunt în curs de dotare cu apartură la standarde, iar medicii care lucrează în aceste unităţi sunt plătiţi de către MSP, a continuat ministrul.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO