România va vinde tehnică militară în valoare de aproximativ 127 de milioane de dolari
România va vinde în perioada următoare tehnică militară şi armament în valoare de aproximativ 127 de milioane de dolari, fiind vorba de contracte semnate sau în curs de semnare cu două ţări din Uniunea Europeană şi o ţară din Orientul Mijlociu, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Directorul Companiei Naţionale Romarm, Vasile Crişan, a declarat, vineri, la Alba Iulia, într-o conferinţă de presă, că România va vinde în perioada următoare tehnică militară către două ţări din Uniunea Europeană, fiind vorba de contracte în valoare de 40 şi respectiv 17 milioane de dolari, urmând ca în circa două luni să fie finalizate detaliile unui al treilea contract cu o ţară din Orientul Mijlociu, care ar presupune un export în valoare de aproximativ 70 de milioane de dolari.
Crişan a spus că pentru cele trei comenzi urmează să lucreze opt unităţi de producere din subordinea Romarm, printre acestea aflându-se şi cele două societăţi de producţie de armament şi muniţii de la Cugir, din judeţul Alba.
Crişan a adăugat că Romarm urmează să livreze prin aceste contracte tancuri, transportoare blindate de trupă, dar şi armament şi muniţii.
El a spus că printre produsele din aceste comenzi se vor afla şi pistoalele mitralieră AKM, calibru 7,62 mm, produse la Cugir.
Întrebat unde furnizează România în prezent tehnică militară şi armament, Vasile Crişan a spus că 95 % din contractele încheiate cu clienţii străini sunt pentru piaţa americană.
Potrivit sursei citate, compania de armament românească are în analiză zece contracte importante, dintre care şapte cu ţări din Orientul Mijlociu.
El a spus că până acum două contracte cu două ţări din Uniunea Europeană au fost semnate, iar alte trei sunt în analiză, dintre care unul cu o ţară din Orientul Mijlociu este aproape finalizat.
Compania Naţională Romarm are 16 unităţi de producţie tehnică militară, arme şi muniţii având aproape 5.000 de angajaţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO