Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Buzău, medicul Marian Milea, a declarat, miercuri, că lotul de 250 de kilograme de carne de porc provenind din Irlanda care apare ca fiind distribuit la Buzău a ajuns, de fapt, pe piaţa din Bucureşti.
"Societatea care este înregistrată la Buzău nu a derulat carnea, cele 250 de kilograme, prin judeţul Buzău. Deci, doar ca documentaţie, societatea e înregistrată în judeţul Buzău, a avut un punct de lucru la Parscov, dar a fost închis în 2004 pentru că au dat faliment. De fapt, societatea nu mai funcţionează la adresa declarată la Registrul Comerţului Buzău, ci în Bucureşti, la punctele de lucru deţinute acolo de societatea menţionată. Buzoienii nu trebuie să-şi facă griji pentru că această carne cu dioxină nu este pe teritoriul judeţului Buzău", a declarat directorul DSV Buzău.
O cantitate de peste 3,5 tone de carne de porc contaminată cu dioxină provenind din Irlanda a ajuns la un depozit din Capitală, fiind livrată ulterior către cinci firme din judeţele Ilfov, Buzău şi Olt, a anunţat, miercuri, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţă Alimentelor (ANSVSA), Csutak Nagy Laszlo.
Citeşte şi:
Carnea de porc din Irlanda, livrată la cinci firme din Ilfov, Buzău şi Olt
Carnea de porc cu dioxină afectează sănătatea doar dacă este consumată continuu