- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Românii arestaţi în Spania, urmăriţi timp de un an de autorităţi
Ancheta care a condus la arestarea a 120 de români în Spania, în cursul unei operaţiuni internaţionale coordonate de Europol, a debutat în urmă cu un an, după o investigaţie a Comisariatului general al poliţiei judiciare, relatează cotidianul ABC, în ediţia electronică.
Românii arestaţi în Spania, urmăriţi timp de un an de autorităţi
Comisariatului general al poliţiei judiciare a descoperit, în urma unei investigaţii, că o puternică mafie românească având baza în Valencia acţiona nu doar într-o mare parte a Spaniei, dar şi în alte cinci ţări europene, şi a decis să trimită rezultatele obţinute Centrului de informaţii împotriva crimei organizate.
După ce mai mulţi membri ai organizaţiei şi oamenii lor de contact au fost urmăriţi, s-au descoperit ramificaţii ale reţelei într-o mare parte a Europei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Ion Cristoiu: Stalingrad: Românii dădeau cu ciocanul în tancurile ruseşti ca să le oprească!
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
De acest caz se ocupă judecătorul Fernando Grande Marlaska, care a cerut ca arestările să fie efectuate începând de luni seară, la ora 23.00, până marţi, la aceeaşi oră, pentru ca membrii reţelei să nu comunice între ei.
Potrivit ABC, până miercuri seara au fost arestaţi peste 200 de români, dintre care aproximativ 100 în Spania. Cotidianul menţionează că detalii în legătură cu această operaţiune, "fără precedent în Europa", vor fi anunţate, joi, într-o conferinţă de presă. Principala activitate a organizaţiei din care făceau parte românii arestaţi consta în falsificarea cărţilor de credit. Infractorii, care acţionau în grupuri de cinci sau şase persoane, desfăşurau şi alte activităţi "secundare", cum ar fi furtul.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO