Românii care lucrează în străinătate se întorc în ţară pentru concedii. Traficul prin Vama Borş s-a triplat

Traficul la intrarea în ţară prin Vama Borş din judeţul Bihor s-a triplat, luni, întrucât românii care lucrează în străinătate se întorc în ţară pentru perioada concediilor, astfel că Poliţia de Frontieră a suplimentat numărul angajaţilor şi al arterelor de control.

Urmărește
246 afișări
Imaginea articolului Românii care lucrează în străinătate se întorc în ţară pentru concedii. Traficul prin Vama Borş s-a triplat

Românii care lucrează în străinătate se întorc în ţară pentru concedii. Traficul prin Vama Borş s-a triplat (Imagine: Mediafax Foto)

"În cursul zilei de astăzi (luni - n.r.) s-a înregistrat o creştere a traficului cu aproximativ 200 la sută faţă de o zi normală. Astfel, dacă într-o zi obişnuită trec aproximativ 5.000 de persoane, acum s-a triplat. În celelalte puncte de trecere a frontierei din Bihor nu sunt aglomerări. Cel mai tranzitat e Borş, care e străbătut şi de o şosea europeană", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, subinspectorul Cătălin Simuţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Bihor.

El a precizat că intensitatea traficului este generată de "întorcerea în ţară a cetăţenilor români şi din Republica Moldova rezidenţi în străinătate pentru petrecerea concediului acasă în această lună".

Potrivit sursei citate, până la 30 la sută dintre cei care tranzitează Vama Borş sunt români care şi-au petrecut concediile în străinătate şi acum se întorc.

Poliţia de Frontieră Bihor estimează că această creştere a traficului se va înregistra până la mijlocul lunii august.

"Este cea mai mare creştere de anul acesta", a declarat Simuţ.

El a adăugat că IJPF Bihor a suplimentat numărul angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea pe partea de intrare în ţară şi a crescut numărul arterelor de control.

"Dacă într-o zi normală se lucrează pe două artere, acum se lucrează pe şase artere. Dintre acestea, două sunt pentru terţi, adică pentru cetăţenii unor ţări în afara Uniunii Europene. Pe aceste două benzi se înregistrează timpi de aşteptare de aproximativ 20 minute, iar cozile sunt de câteva sute de metri. Pe celelalte patru artere, destinate cetăţenilor UE, timpii de aşteptare sunt de aproximativ cinci minute", a afirmat sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici