Românii care muncesc în Italia se întorc cu teamă la muncă: Avem prieteni, dar nu ştim nimic de ei

Românii care muncesc în zonele din Italia afectate de cutremurul de miercuri dimineaţa, se întorc cu groază la locurile de muncă, ei declarând, vineri, în timp ce aşteptau a punctul de trecere a frontierei de pe Autostrada Nădlac-Arad, că au prieteni despre care încă nu ştiu nimic.

Urmărește
1043 afișări
Imaginea articolului Românii care muncesc în Italia se întorc cu teamă la muncă: Avem prieteni, dar nu ştim nimic de ei

Românii care muncesc în Italia se întorc cu teamă la muncă: Avem prieteni, dar nu ştim nimic de ei

Românii, care muncesc de ani de zile, în zonele afectate de cutremurul devastator din centrul Italiei, spun că vor continua, însă, să muncească acolo pentru că, în ţară, nu prea au opţiuni. Oamenii declarat, corespondetului MEDIAFAX, că au prieteni, în acele zone, cu care nu au mai putut lua legătura şi speră ca aceştia să fie în viaţă.

“Avem prieteni, dar nu ştim nimic de ei, încă n-am dat de ei, nu ştim nimic, încă. Sperăm să fie bine, să ajungem acasă şi să-i auzim”, a declarat, pentru MEDIAFAX, o femeie.

Chiar dacă localităţile în care se întorc nu au fost afectate de cutremur, aşa cum s-a întâmplat cu Amatrice, oamenii se întorc în Italia cu reţinere, sperând ca printre victime să nu fie şi cunoscuţi.

“Ne întoarcem la Macerata, aproape de zona unde a fost cutremurul. Avem cunoştinţe, acolo, prieteni şi neamuri. Acum mergem să vedem dacă s-a întâmplat ceva”, a declarat un bărbat.

Majoritatea românilor, care muncesc în Italia şi au fost în ţară, în ultimele zile, au aflat de pe internet sau din presă despre cât de mult a fost afecat de cutremur centrul Italiei.

„Noi mergem la Prato. Nu avem cunoştinţe acolo, la Amatrice, dar şi lucram, în construcţii, în acea zonă. Vom vedea acum, când ajungem, ce s-a întâmplat. Este distrus totul, cum a fost şi la Aquila, în 2009. Sunt construcţii vechi, istorice, iar la Aquila s-a folosit nisip de mare la construcţii, care e sărat şi care a măcinat cimentul. Sunt construcţii vechi, istorice, de sute de ani, şi nu au putut fi demolate”, a declarat un alt bărbat.

Câteva sute de maşini au aşteptat, vineri, să iasă din ţară, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 de pe autostrada Nădlac -Arad. Mulţi români, care muncesc în vestul Europei, se întorc la locurile de muncă pentru că îşi încheie concediile.

Polistii de frontieră au luat măsuri speciale pentru a face faţă aglomeraţiei şi se lucrează pe şase benzi de ieşire din ţară. Pe sensul de ieşire din ţară, maşinile mici aşteaptă şi peste o oră şi jumătate. Pe sensul de intrare nu sunt probleme, iar la maşini mici se aşteaptă circa 20 de minute. Poliţia autostrăzi patrulează pe drum pentru a evita apariţia blocajelor rutiere.

În urma cutremurelor din Italia, cel puţin 268 de persoane au murit şi 400 au fost rănite. Echipele de salvare continuă să caute supravieţuitori sub dărâmături. Cu toate acestea, sute de replici ale cutremurului au împiedicat eforturile celor aproximativ 5.000 de salvatori.

Un alt cutremur cu magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter a lovit Italia vineri dimineaţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici