Românii decedaţi în străinătate vor fi repatriaţi pe banii statului român

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un proiect de lege prin care statul român va suporta cheltuielile de repatriere a cetăţenilor români decedaţi în străinătate, la cererea familiilor acestora, reiese dintr-un comunicat al Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE).

Urmărește
213 afișări
Imaginea articolului Românii decedaţi în străinătate vor fi repatriaţi pe banii statului român

Românii decedaţi în străinătate vor fi repatriaţi pe banii statului român

Conform legislaţiei, statul va acoperi costurile de repatriere până la o limită de 5.000 de euro pentru fiecare persoană decedată.

Legea răspunde solicitărilor repetate ale FADERE, formulate pe parcursul a zece ani, şi subliniază responsabilitatea statului faţă de cetăţenii săi, indiferent de locul în care se află.

Anterior adoptării acestei legi, familiile românilor decedaţi în străinătate erau nevoite să organizeze campanii de strângere de fonduri pentru a acoperi costurile repatrierii, se arată în comunicat.

Daniel Tecu, preşedintele FADERE, a declarat că această lege reprezintă o victorie pentru românii din diaspora şi un semn de umanitate şi solidaritate din partea statului român.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici