Românii înzăpeziţi în Bulgaria refuză să părăsească autocarul pentru a fi cazaţi

Consulul României la Sofia, Marius Dilof, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că autorităţile bulgare i-au sfătuit pe cei 30 de români aflaţi într-un autocar blocat din cauza zăpezii să se cazeze în oraşul cel mai apropiat, dar aceştia au refuzat, spunând că aşteaptă să fie tractaţi de o macara.

Urmărește
39 afișări
Imaginea articolului Românii înzăpeziţi în Bulgaria refuză să părăsească autocarul pentru a fi cazaţi

Românii înzăpeziţi în Bulgaria refuză să părăsească autocarul pentru a fi cazaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Potrivit informaţiilor pe care le am, aceştia au fost găsiţi în jurul orei 3.00 noaptea de Protecţia Civilă. Au cu ei şi un bebeluş de şapte luni. Au fost sfătuiţi să se cazeze la Gurkovo, în apropiere, până se va relua circulaţia, dar au refuzat. Au refuzat de trei ori, începând de azi-noapte, această posibilitate", a explicat oficialul român.

El a spus că a fost contactat de primarul localităţii Gurkovo, din zona Stara Zagora, care i-a spus că le-a dus românilor hrană şi apă pentru mai mult timp, dar şi că le-a propus acestora să îi cazeze la Gurkovo, însă ei au refuzat.

Marius Dilof a mai spus că, şi dacă vor fi tractaţi din zonă de o macara, continuarea drumului spre ţară va fi foarte dificilă având în vedere condiţiile meteorologice din Bulgaria. El a atras atenţia că mai multe trecători precum şi drumuri din apropierea zonei de frontieră cu România sunt închise.

Întrebat dacă există şi alte cazuri în care sunt implicaţi cetăţeni români, oficialul consular a spus că în toate cazurile care au mai fost semnalate oamenii au înţeles să îşi întrerupă călătoria temporar şi au fost cazaţi în localităţile din apropiere.

Aproximativ 30 de români sunt blocaţi într-un autocar în Bulgaria de duminică, în jurul orei 22.00, ei venind din Turcia, iar din cauza viscolului şi a zăpezii vehiculul a derapat şi a ieşit de pe şosea, transmite Antena 3, citând un pasager.

Conform sursei citate, autocarul se află la aproximativ 200 de kilometri de graniţa cu România, iar printre pasageri se află şi un copil. Pasagerii spun că un utilaj a încercat să-i tracteze, însă fără succes. Totodată, consulul României din Bulgaria a fost contactat de pasageri, diplomatul promiţându-le că va face demersuri pentru rezolvarea situaţiei.

Aproape tot teritoriul Bulgariei este afectat de ninsori sau ploi, trecătorile montane fiind închise şi existând pericolul producerii unor avalanşe, relatează site-ul Novinite.com

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici