- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.03.2013, 15:29)
- Vlad Popescu
Românii, pe locul 8 în lume ca ţintă a MESAJELOR SPAM
Marea majoritate a mesajelor spam (mesaje promoţionale nesolicitate) sunt în limba engleză, în timp ce limba română este pe locul 8 în lume, cu 1% din mesajele spam transmise pe internet, potrivit unui raport realizat de Cisco.
Urmărește
307 afișări
Românii, pe locul 8 în lume ca ţintă a mesajelor spam (Imagine: Shutterstock)
Astfel, 79% din mesajele spam care au circulat anul trecut pe internet au fost în limba engleză, urmată de limba rusă (5%), catalană (3%), japoneză (3%), daneză (2%), respectiv germană, franceză, română, spaniolă şi chineză (1% fiecare), potrivit raportului anual privind securitatea informatică publicat de Cisco.
Cele mai multe mesaje spam au provenit în 2012 din India (12,3%), urmată de Statele Unite (11,3%), care au urcat de locul 6 în 2011 până pe poziţia a doua ca ţară de origine. Pe locul al treilea este Coreea de Sud, cu 4,6% din mesajele spam, urmată de China (4,19%), Vietnam (4%), Rusia (3,8%), Brazilia (3,6%), Arabia Saudită (3,6%), Taiwan (2,9%) şi Polonia (2,7%).
Spammerii iau măsuri pentru a asigura că mesajele lor au un impact cât mai mare cu eforturi minime: volumul mesajelor spam este cu 25% mai redus în weekend decât în timpul săptămânii, respectiv cu 10% mai mare marţea şi miercurea, potrivit studiului Cisco.
Strategia creatorilor de mesaje spam devine tot mai elaborată de la an la an. În 2012, spammerii au desfăşurat campanii atent puse la punct, dezvoltate în jurul a diverse evenimente de interes internaţional, precum furtuna Sandy.
Majoritatea spammerilor creează mesaje în limba care le asigură cea mai mare expunere, ţintind populaţia care utilizează regulat email-ul. Astfel a apărut un decalaj vizibil între limbile vorbite în ţările de origine ale mesajelor spam şi limbile întâlnite predominant în aceste mesaje. Niciunul dintre dialectele vorbite în India nu a intrat în top 10, situaţie întâlnită şi în cazul Coreei, Vietnamului şi Chinei.
Studiul Cisco relevă totodată că 3% din mesajele spam au ataşamente, faţă de 25% pentru email-ul valid, însă fişierele ataşate mesajelor nedorite sunt în medie cu 18% mai mari.
Mesajele spam sunt în continuare un instrument pentru răspândirea de malware, însă spammerii preferă link-urile, încercând să convingă utilizatorii să viziteze site-uri cu conţinut dubios.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Desertul preferat al copiilor din comunism, care a reapărut în magazine. Se vinde cu 5 lei în Carrefour
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe