Românii preferă podcasturile şi cărţile de dezvoltare personală mersului la psiholog

Românii preferă podcasturile şi cărţile de dezvoltare personală mersului la psiholog, conform studiului anual făcut de Asociaţia CIPRA - Centrul de Informare, Prevenire Risc şi Analiză.

Urmărește
72 afișări
Imaginea articolului Românii preferă podcasturile şi cărţile de dezvoltare personală mersului la psiholog

Românii preferă podcasturile şi cărţile de dezvoltare personală mersului la psiholog

Pe prima poziţie în topul activităţilor de dezvoltare personală preferate de români se află vizionarea de podcasturi, menţionată de 49% dintre respondenţi. Preferinţa pentru podcasturi a înregistrat o creştere semnificativă anul acesta, faţă de 38% în anul 2023, şi este urmată îndeaproape de lecturarea cărţilor de dezvoltare personală, cu 47% în 2024, faţă de 45% anul trecut.

În aceeaşi secţiune au fost menţionate, cu procente mai mici, cursurile şi specializările profesionale (19%), coachingul/consilierea (10%) şi mersul la psiholog (9%).

Întrebaţi despre activităţile preferate în timpul liber, 68% dintre respondenţi au indicat plimbările în natură, urmate de mersul la cumpărături (54%) şi de citit (41%).

39% dintre respondenţi merg la cinema sau se uită la filme acasă, 38% se văd cu prietenii, 29% practică un hobby, precum sport, pescuit, dans, pictură sau gastronomie, 25% ies la restaurant/bar/club, iar 17% se relaxează cu activităţi de răsfăţ (masaj, spa, manichiură).

Totodată, dorinţa de a se organiza mai bine, astfel încât să aibă mai mult timp liber, a fost menţionată anul acesta de un număr semnificativ mai mare de respondenţi (52%, comparativ cu 44% în 2023), ca factor de echilibru între viaţa personală şi cea profesională, fiind urmată de: curajul de a face schimbări care să le îmbunătăţească viaţa (44%), mai mult timp pentru pasiuni (42%), mai multe vacanţe (41%), viaţa socială mai activă (37%), investiţia în activităţi de dezvoltare personală (36%) şi ajutorul specializat, precum terapie, coaching, mentoring (17%).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici