Românii preferă să vizioneze programe TV şi filme acasă. Generaţia Z alege jocurile video

Vizionarea programelor TV şi a filmelor acasă rămâne activitatea preferată de divertisment pentru consumatorii de toate vârstele, cu excepţia Generaţiei Z, a cărei atenţie se îndreaptă către jocurile video, arată un studiu.

Urmărește
201 afișări
Imaginea articolului Românii preferă să vizioneze programe TV şi filme acasă. Generaţia Z alege jocurile video

Potrivit studiului Deloitte Digital Media Trends, vizionarea programelor TV şi a filmelor acasă rămâne activitatea preferată de divertisment pentru consumatorii de toate vârstele, în special pentru cei din generaţiile Baby Boomers (40%) şi X (27%), urmaţi de Millennials (20%).

Atenţia consumatorilor mai tineri se îndreaptă însă către jocurile video, 24% dintre reprezentanţii Generaţiei Z, care au vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani, menţionând jocurile video pe primul loc, comparativ cu doar 16%, care preferă să se uite la televizor şi la filme acasă.

Topul activităţilor preferate de divertisment este completat de ascultarea muzicii (16% din Generaţia Z, 10% din Millennials, 9% din Generaţia X şi Baby Boomers), navigarea pe internet (12% din Generaţia X, 10% din Millennials şi Baby Boomers, 6% din Generaţia Z) şi mersul la cinema (10% din Generaţia X, 9% din Millennials, 5% din Generaţia Z şi 3% din Baby Boomers).

Deşi jocurile video nu sunt preferate de toţi consumatorii, acestea sunt o formă foarte răspândită de divertisment în rândul tuturor grupelor de vârstă, arată raportul. Nu mai puţin de 96% din respondenţii din Generaţia Z şi o pondere egală în rândul Millennials joacă în mod regulat jocuri video, urmaţi de 89% din reprezentanţii Generaţiei X şi 57% din Baby Boomers. Millennials dedică cel mai mult timp acestei forme de divertisment, în medie 13 ore pe săptămână, urmaţi de Generaţia Z, cu 11 ore, Generaţia X, cu zece ore, şi Baby Boomers, cu şase ore.

Consumatorii folosesc în principal dispozitive mobile pentru jocuri video (55% dintre cei care deţin smartphone-uri şi tablete), urmate de console (47% dintre consumatorii care au astfel de dispozitive) şi calculatoare (35% dintre cei care deţin astfel de echipamente IT).

Studiul arată că consumatorii sunt suprasaturaţi în ceea ce priveşte opţiunile de servicii de streaming video la cerere. Dintre cei care au decis să anuleze un abonament la un serviciu de streaming video, 41% au invocat costul ca prim motiv, urmat la distanţă mare de lipsa de conţinut nou (30%). Acest context duce la rate mari de reziliere, mai mult de o treime dintre consumatori (37%) anulând sau adăugând şi anulând un astfel de serviciu în ultimele şase luni, tendinţă mai vizibilă în rândul generaţiilor mai tinere (51% din Generaţia Z).

„Serviciile de streaming video plătite concurează de mai mulţi ani cu platformele ce oferă gratuit conţinut generat de utilizatori, care uneori este mai dinamic, interactiv şi captivant, şi par să piardă teren pe anumite segmente. Furnizorii de servicii de streaming video la cerere au dificultăţi pe partea de retenţie a clienţilor, mai ales a celor din generaţiile mai tinere, care sunt tot mai exigenţi în ceea ce priveşte conţinutul şi acordă mai multă atenţie costurilor, ceea ce face ca brandurile active pe această piaţă să le câştige tot mai greu loialitatea”, a spus Andrei Ionescu, Partener coordonator Consultanţă şi Managementul Riscului, Deloitte România.

Raportul arată că patru din zece consumatori petrec mai mult timp urmărind conţinut video generat de utilizatori decât emisiuni TV şi filme pe platformele de streaming video, în special în rândul respondenţilor din generaţiile Millennials (60%) şi Z (57%).

De asemenea, şapte din zece consumatori urmăresc cel puţin un influencer din mediul online, în special cei din generaţiile tinere, iar o treime dintre ei spun că deciziile lor de cumpărare au fost influenţate de aceştia.

Raportul a fost realizat în rândul a peste 2.000 de consumatori din Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici