Rompetrol disponibilizează câteva sute de angajaţi

KazMunaiGaz, acţionarul majoritar al Rompetrol, şi o echipă condusă de preşedintele Dinu Patriciu şi Titov Buzescu, vicepreşedinte pe eficienţă operaţională, au iniţiat un amplu proces de restructurare, care afectează câteva sute de angajaţi, au declarat pentru MEDIAFAX surse din grupul petrolier.

Urmărește
242 afișări
Imaginea articolului Rompetrol disponibilizează câteva sute de angajaţi

Rompetrol disponibilizează câteva sute de angajaţi (Imagine: Mediafax Foto)

Primul val de plecări din Rompetrol a numărat peste 500 de oameni, urmând ca până la sfârşitul acestui an numărul angajaţilor care vor părăsi compania să urce cu alte câteva sute.

Patriciu a afirmat că restructurarea companiei implică dispariţia şi crearea unor locuri de muncă.

"În orice companie multinaţională de talia Rompetrol, restructurarea este un proces continuu, care vizează optimizarea/eficientizarea tuturor activităţilor. Nu este vorba de reduceri de personal, ci de modificarea funcţională a structurii Grupului, continuu dispar şi se crează locuri de muncă", a declarat Patriciu.

Toţi angajaţii afectaţi de procesul de restructurare beneficiază de pachete salariale compensatorii. Pe lângă acestea, departamentul de resurse umane al Rompetrol propune salariaţilor disponibilizaţi să se înscrie în baza de date şi se oferă să le caute locuri de muncă, au adăugat sursele citate.

Într-un mesaj adresat angajaţilor în luna iunie, Patriciu arată că Rompetrol, deşi a progresat după ce a fost achiziţionat de KazMunaiGaz, are nevoie de "calibrarea corectă a tuturor resurselor", proces pe care îl caracterizează "un demers absolut necesar".

"Eficientizarea activităţilor, prin reducerea cheltuielilor, optimizarea proceselor şi restructurarea business-urilor neperformante, devin astăzi mai mult decât oricând comandamente absolute. Trebuie să intrăm imediat în procesul de calibrare corectă a tuturor resurselor noastre", se arată în mesaj.

Patriciu menţionează că echipa condusă de el şi de Buzescu va coordona procesul de restructurare.

"Am mandatat o echipă condusă de mine şi de colegul nostru Titov Buzescu, vicepreşedinte Eficienţă Operaţională, cu suportul nemijlocit al conducerii companiei şi acţionarilor, care va prelua coordonarea procesului de restructurare. La sfârşitul acestei acţiuni de optimizare vom avea o structură performantă, formată din profesionişti de elită, cu flexibilitatea de a face faţă şi de a se adapta oricăror provocări. Am instruit acestă echipă să se asigure de faptul că oamenii care lucrează în compania noastră şi care asigură performanţa business-ului vor fi în centrul atenţiei. Vom alege întotdeauna, vă asigur, soluţia cea mai favorabilă angajaţilor. Aş dori să fie foarte clar că nu există altă opţiune pe care să nu o fi luat în considerare. Nu avem altă cale pe care să putem merge şi vom acţiona în consecinţă", se arată în mesajul lui Patriciu către salariaţi.

Compania de stat KazMunaiGaz din Kazahstan a cumpărat anul trecut 75% din grupul Rompetrol şi poate opta, până în luna august, pentru cumpărarea celorlalte acţiuni, reprezentând 25% din acţiunile grupului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici