- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (03.12.2018, 17:15)
- Nicolae Oprea
Romsilva minimalizează gravitatea situaţiei defrişărilor prezentate de BBC într-un reportaj realizat în România: Au filmat într-o zonă unde tăierile sunt permise
Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva precizeazcă că reporterii BBC care au realizat un reportaj pe Valea Cernei, despre defrişările din zonă, au filmat într-o arie unde „lucrările”, adică tăierile, sunt permise.
Urmărește
1611 afișări
Romsilva, despre reportajul BBC privind defrişările: Au filmat într-o zonă unde tăierile sunt permise
„Toate parcurile naţionale şi naturale au o zonare internă, Zone de Protecţie Strictă şi Zone de Protecţie Integrală, unde orice lucrări sau intervenţie umană sunt interzise, şi Zone de Conservare Durabilă, „tampon”, unde sunt permise şi necesare anumite lucrări (tăieri sau plantări – n.r.). (...) Autorul reportajului BBC a filmat în Zona de Conservare Durabilă – zona „tampon” - unde, conform legislaţiei actuale, a Planului de Management şi a amenajamentelor silvice aprobate de autorităţi, lucrările sunt legale şi necesare”, se arată într-un comunicat Romsilva, transmis, luni, către MEDIAFAX.
Romsilva arată că, în reportaj, autorul acuză că ”doar jumătate” din pădurile din Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei sunt în patrimoniul UNESCO, deci protejate, făcând precizarea că la nivel european, 12 state, inclusiv România, au înscris în Lista Patrimoniului Mondial Natural al UNESCO, în cadrul proiectului ”Ancient and Primeval Beech Forests of the Carpathians and Other Regions of Europe”, 92,023.24 hectare păduri valoroase de fag, din acestea aproape 27%, adică 24.679,4 hectare de păduri valoroase fiind în România. Din toate aceste păduri de fag, 24.341,3 de hectare sunt în proprietatea publică a statului şi administrate de Romsilva, inclusiv 9.732,26 de hectare păduri de fag din Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei, mai mult de 10% din totalul făgetelor UNESCO la nivel european.
Reacţia vine după ce postul tv britanic BBC a realizat un reportaj în zone forestiere situate pe Valea Cernei, criticând defrişările masive din acest Parc Naţional.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Andreea Cosma, pusă sub acuzare în dosarul Nordis: În biroul meu nu s-a dublat nicio promisiune
-
Ce vrea Trump să primească din partea Kievului în schimbul continuării sprijinului financiar
-
Dezbateri în Parlament pentru Legea Bugetului de Stat şi Legea Bugetului Asigurărilor Sociale, marţi
„Aceasta este Valea Cernei din România, unde sunt ultimele păduri de fag din Europa. Dar viitorul pădurilor este ameninţat de defrişările masive. Grupul ecologist Agent Green cere oprirea defrişărilor în această zonă", comentează BBC, prezentând un reportaj cu persoane surpinse în timp ce efectuau defrişări.
„Mai mult de jumătate din această rezervaţie naturală nu este protejată de Unesco, astfel că acum se confruntă cu defrişări masive", subliniază BBC.
Citește pe www.zf.ro: Germania, Franţa, Polonia: 2024 a fost doar începutul unui val de distrugeri de locuri de muncă şi restructurări de personal care se va extinde în 2025
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
ZODIILE protejate și favorizate de Univers, în februarie 2025. Cine sunt cei mai norocoși nativi, în ultima lună de iarnă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1076. Zelenski avertizează asupra alianţei în creştere a Rusiei cu Iranul şi Coreea de Nord / Viceguvernatorul regiunii Primorski din Rusia a fost ucis / Reuters: Administraţia Biden a amânat livrările de arme către Ucraina în 2024
-
ieri, 22:43
Ce vrea Trump să primească din partea Kievului în schimbul continuării sprijinului financiar