Roşia Montana a făcut plângere împotriva Ministerului Mediului
Roşia Montană Gold Corporation a depus, marţi, la sediul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD), o plângere prealabilă împotriva deciziei instituţiei de a opri pe termen nelimitat procedura de evaluare a impactului asupra mediului.
Roşia Montana a făcut plângere împotriva Ministerului Mediului
Surse din MMDD au declarat că plângerea prealabilă a RMGC are aproximativ 20 de pagini, în care compania îşi exprimă nemulţumirea faţă de decizia instituţiei de a suspenda întâlnirile CAT (Comitetul de Analiză Tehnică-n.r.) pe termen nelimitat, oprind astfel procedura de evaluare a impactului asupra mediului pentru autorizarea investiţiei.
"În document, cei de la RMGC cer revocarea măsurii de oprire a activităţii CAT şi reconvocarea acestei structuri pentru reluarea procedurii", au precizat sursele citate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
Juridic, MMDD are la dispoziţie 30 de zile pentru a răspunde solicitării RMGC. În cazul în care compania este nemulţumită de răspunsul instituţiei, aceasta se poate adresa instanţei.
Plângerea prealabilă este o condiţie pentru tranşarea în justiţie, în contencios administrativ, a unei chestiuni de acest gen.
În urmă cu circa două săptămâni, MMDD a decis să oprească pe termen nelimitat procedura de evaluare a impactului asupra mediului a investiţiei propuse de compania româno-canadiană Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), care intenţionează să deschidă în localitatea din Apuseni cea mai mare mină de suprafaţă din Europa.
Motivul pentru care MMDD a oprit evaluarea impactului asupra mediului pe care proiectul minier îl are pe motiv că unul dintre actele aduse de RMGC, un certificat de urbanism, ar fi devenit "suspendat de drept" în urma unor recente schimbări legislative.
Compania estimează că va reuşi să obţină 300 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint, prin procedeul de cianurare, în cadrul unui proiect ce va funcţiona 17 ani.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO