- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Roşia Montană Gold Corporation a câştigat un nou proces în care era contestată valabilitatea certificatului de urbanism
Tribunalul Cluj a respins o nouă acţiune a unor organizaţii neguvernamentale care cereau anularea certificatului de urbanism al Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), a anunţat, miercuri, compania, care afirmă că, în aceste condiţii, documentul este "în vigoare şi perfect valabil".
Roşia Montană Gold Corporation a câştigat un nou proces în care era contestată valabilitatea certificatului de urbanism (Imagine: Shutterstock)
"Tribunalul Cluj a validat ieri (marţi - n.r.), din nou, Certificatul de Urbanism 87 din 2010, respingând acţiunea unor ONG-uri care se opun prin orice mijloace creării de locuri de muncă, într-o zonă în care peste 80 la sută dintre locuitori nu au un loc de muncă stabil", afirmă reprezentanţii companiei miniere, într-un comunicat de miercuri.
Potrivit RMGC, cererea de anulare a certificatului de urbanism pentru mina din Apuseni a fost formulată de Asociaţia Aurarilor Alburnus Maior şi Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar: VOTEAZĂ AICI
-
Casele de pariuri din SUA îl consideră favorit la alegeri pe Donald Trump
-
Italia se înarmează. Guvernul intenţionează să cheltuiască 8,2 miliarde de euro pentru achiziţionarea de tancuri
-
Românii ar putea plăti mai puţine taxe pe salariu
Compania aminteşte că, în decembrie anul trecut, Tribunalul Bucureşti a respins o acţiune similară formulată de Greenpeace şi Centrul de Resurse Juridice, iar în mai 2011 Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv şi irevocabil o cerere de suspendare a aceluiaşi document.
"Astfel, Certificatul de Urbanism 87 din 2010 este în vigoare si perfect aplicabil", scriu reprezentanţii RMGC.
Decizia pronunţată marţi de Tribunalul Cluj poate fi însă atacată cu recurs, lucru pe care compania nu îl menţionează în comunicatul de miercuri.
"Instanţele din România confirmă acest lucru pentru a patra oară în ultimii doi ani, după încercări repetate din partea acestor ONG-uri care se opun creării a mii de locuri de muncă în zonele defavorizate din Muntii Apuseni. Atât instanţele din Bucureşti, cât şi cele din Cluj au considerat nefondate cererile de anulare a certificatului de urbanism emis către RMGC", mai spun reprezentanţii companiei.
Citat în comunicat, directorul general al RMGC, Dragoş Tănase, aminteşte cum compania minieră a câştigat 15 procese "importante", majoritatea iniţiate, potrivit acestuia, "de câteva ONG-uri care luptă împotriva creării de locuri de muncă şi împotriva dezvoltării economice".
Reprezentanţii companiei acuză ONG-urile care se opun poiectului de faptul că "abuzează de timpul instanţelor de judecată", supunându-le atenţiei cereri "nefondate din punct de vedere juridic".
La Roşia Montană, judeţul Alba, se află cel mai important zăcământ de aur din România. Acesta, evaluat la aproximativ 300 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint, a fost concesionat în vederea exploatării către compania RMGC. Compania este controlată de firma canadiană Gabriel Resources, care deţine 80,46% din capitalul social. Statul, prin firma Minvest Deva, are o participaţie de 19,31% în RMGC.
Minvest Deva este controlată de Ministerul Economiei.
În spatele companiei canadiene Gabriel Resources se regăsesc nume mari din business-ul mondial, precum miliardarii John Paulson, Beny Steinmetz şi Thomas Kaplan.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO