- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (13.05.2013, 17:25)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rovana Plumb: Explorarea gazelor de şist nu va afecta comunităţile şi plajele de la Marea Neagră
Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, luni, că explorarea gazelor de şist din zona litoralului românesc nu va afecta sub nicio formă comunităţile şi plajele de la Marea Neagră.
Urmărește
178 afișări
Rovana Plumb: Explorarea gazelor de şist nu va afecta comunităţile şi plajele de la Marea Neagră (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)
"În momentul în care am aprobat prima subfază a explorării în zona litoralului, am discutat că nu vor fi afectate sub nicio formă comunităţile şi plajele. Am discutat clar cu compania ca în momentul în care peste doi ani de zile vor începe partea efectivă de explorare, de montare a unei sonde identice cu cele care există pe teritoriul României, aceasta să fie la o distanţă astfel încât zona turistică să nu fie afectată, zona comunităţilor locale să nu fie afectată sub nicio formă, din punct de vedere al cetăţenilor, mediului, sănătăţii, liniştii lor", a spus Rovana Plumb.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Ea a precizat că, dacă prospecţiunile care vor începe din toamna acestui an pe litoral vor demonstra că se poate începe o eventuală explorare, prin montarea unei sonde, atunci această explorare nu poate avea loc mai devreme de doi ani.
"Tehnologia nu presupune fracţionare hiodraulică. Această exploatare care conţine ca tehnologie fracturarea hidraulică nu poate începe mai devreme de cinci ani de zile din acest moment", a mai spus Rovana Plumb.
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că deocamdată se pune doar problema explorării gazelor de şist, care se face prin metode convenţionale care nu implică nicio temere pentru mediu, el arătând că decizia de a folosi aceste resurse va fi luată peste cinci ani.
"Deocamdată nu se pune problema decât de explorare. Explorarea se face prin metode convenţionale, deci nu există absolut nicio temere pentru mediu. Dacă după 4-5 ani şi după ce cheltuie - cei care fac explorări în Vaslui cheltuie vreo 300 de milioane, numai anul acesta - dacă după aceea o să rezulte că avem resurse, peste 5 ani, un Guvern mai înţelept decât al meu va spune dacă stând pe gaze le şi folosim sau continuăm să le importăm de la Gazprom, cum văd că se doreşte", a spus Ponta.
Citeşte şi:
Ponta: Deocamdată se pune problema explorării gazelor de şist. Decizia de a le folosi, peste 5 ani
El a arătat că gazul importat din Rusia va fi scump, varianta ieftină, inclusiv pentru populaţie, fiind aceea de a folosi resursele interne.
"Vrem să avem gaz - în primul rând să nu mai importăm din Rusia - vrem să-l avem mai ieftin şi vrem să facem industria românească competitivă şi sigur şi cheltuielile pentru populaţie mai mici? Atunci trebuie să avem gaz. Dacă nu, dacă-l importăm din Rusia, o să fie scump. E foarte simplu", a spus Ponta.
El a arătat că Romgaz exploatează în Ardeal gaz de 20 de ani prin această metodă şi nimeni nu a spus că se află în pericol.
"Cum e cu gazele de şist, deocamdată, că am văzut în special de prin zona Oradea - acolo toată lumea se pricepe la gaze - deocamdată Romgazul exploatează de 20 de ani în Ardeal, în Transilvania gaze prin această metodă şi nu s-a mai trezit nimeni sau vreun senator de Oradea să spună în ce pericol e", a spus Ponta.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe