Rudele bătrânilor din azilele cu COVID donează dezinfectanţi, directorii cumpără saci pentru cadavre, la promoţie

  • 86 de persoane dintr-un centru de recuperare din Filiaşi au COVID-19
  • La un azil din Craiova, aproape 40% din bătrâni şi angajaţi sunt infectaţi cu SARS-COV2
  • Rudele bătrânilor au donat echipament de protecţie pentru angajaţii azilului, directorul a cumpărat saci pentru cadavre
Urmărește
998 afișări
Imaginea articolului Rudele bătrânilor din azilele cu COVID donează dezinfectanţi, directorii cumpără saci pentru cadavre, la promoţie

Sursa foto: Mediafaxfoto

Aproape 200 de bătrâni, persoane cu dizabilităţi şi angajaţi din două azile din Craiova şi Filiaşi s-au îmbolnăvit de COVID-19 în ultimele două săptămâni.

La Filiaşi, numai în ultimele 24 de ore, 60 de persoane au fost confirmate cu infecţie cu SARS-COV2.

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică susţin că au descoperit că angajaţii nu aveau echipament de protecţie, dezinfectanţi şi nu se decontaminau corespunzător. Neregulile au fost descoperite, însă după ce focarele s-au extins. La controalele anterioare toate normele erau respectate.

Leonica Budoiu, fiica unuia dintre pensionarii cu COVID de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova, este surprinsă de afirmaţiile reprezentanţilor DSP Dolj. Ea a văzut angajaţii azilului “dezbrăcaţi şi cu mâinile goale”, în lupta cu noul virus. A cheltuit o mie de euro şi le-a cumpărat materiale cu care să dezinfecteze locul unde părintele său zace bolnav. În schimb, directorul căminului a achiziţionat, la promoţie, „saci pentru transport cadavre”, după cum reiese din desfăşurătorul achiziţiilor din programul electronic, din data de 17 august.

Nicuşor Roşca- prefect de Dolj: “ Până la sfârşitul lunii iulie(…)numărul cazurilor era zero. Nu ştiu ce s-a întâmplat în două săptămâni de zile.”

Florin Stancu- director DGASPC Dolj: “ În centrele noastre nu există dotări la nivelul spitalelor, combinezoane şi cu alte dotări mai speciale şi care asigură o protecţie mai ridicată, pentru că, în mod firesc, persoanele care sunt infectate cu COVID nu ar trebui să mai fie în aceste centre. Ar trebui să fie spitalizate. “

Jan Pîrgaru – epidemiolog DSP Dolj: “ De când au apărut primele cazuri aici, noi Serviciul de Control, este primul control pe care-l facem, astăzi.(...) De ce nu aţi mai făcut controale până acum?/ La acest cămin?...Pentru că nu am fost solicitaţi. “

Leonica Budoiu – fiica unui bătrân din azil: “ Le-am luat, la o tură, le-am luat 8 combinezoane din ălea, le-am luat ce se pune pe cap, ce se pune pe picioare, le-am luat măşti .(…) După aia, când am vorbit cu infirmiera şi cu asistenta şi mi-au spus că mama este pozitivă, m-au rugat dacă pot să le iau şi nişte dezinfectant.”

Iuliana Manea- coordonator Inspecţia Sanitară, DSP Dolj: “ Ştiţi, e cum se anunţă pe la ţară, cu căruţa...Când vine Inspecţia, < haideţi că a venit SANEPIDU!>. În momentul acela, toată lumea ..., pentru că fiind carantina, la poartă, aşa cum şi la noi nu v-au dat drumul, nu poţi să intri incognito, că nu-ţi dă nimeni drumul să intri şi să poţi să vezi ce se întâmplă.(...) Când ne ducem noi, au.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici