Rusia a numit un şef nou pentru a răspunde militar la invazia Ucrainei

Vladimir Putin l-a numit pe Aleksei Diumin, consilier al Kremlinului pentru industria de apărare, responsabil pentru răspunsul militar la ofensiva forţelor ucrainene de peste graniţă, în regiunea Kursk, a anunţat deputatul Nikolai Ivanov, ales în Duma de Stat din partea regiunii Kursk.

Urmărește
1569 afișări
Imaginea articolului Rusia a numit un şef nou pentru a răspunde militar la invazia Ucrainei

Rusia a numit un şef nou pentru a răspunde la invazia Ucrainei

Putin îl numeşte pe Diumin responsabil pentru răspunsul la raidul de la Kursk.

„Diumin, născut la Kursk în urmă cu aproape 52 de ani, a fost chemat ieri şi i s-a încredinţat sarcina de a supraveghea operaţiunea antiterorism”, a spus Ivanov într-un interviu acordat postului RTVI, declaraţie reluată de Moscow Times şi care confirmă informaţia anunţată de unii bloggeri militari.

Diumin a fost prezent ieri la întâlnirea lui Putin cu guvernatorii regiunilor de la graniţa cu Ucraina. Numirea sa, subliniază blogul Rybar, ar trebui interpretată ca un semn al nemulţumirii lui Putin faţă de liderii militari şi de securitate. Nu există încă nicio confirmare venită de la Kremlin legat de numire.

Pe terenul de luptă, forţele ucrainene au încercat astăzi să-şi consolideze poziţiile pe teritoriul rusesc nou capturat, după ce au luat prizonieri sute de soldaţi ruşi. Incursiunea Kievului intră în a doua săptămână.

Potrivit Financial Times, Deep State, un grup analitic ucrainean care lucrează îndeaproape cu Ministerul Apărării, a declarat că forţele Ucrainei „au înaintat spre Sudja şi au capturat Guievo şi au fost complet înrădăcinate în Goncarovka”.

Ieri, soldaţii ucraineni s-au filmat înlăturând steagul rusesc de pe o clădire administrativă, la aproximativ 3 km în interiorul regiunii Kursk.

Ucraina a capturat, de asemenea, sute de soldaţi ruşi, potrivit videoclipurilor publicate de brigăzile militare şi verificate de FT, pentru a-i ţine prizonieri de război care ar putea fi schimbaţi cu trupele aflate în captivitate rusă. 

Zelenski a susţinut în această seară că 74 de localităţi din zona Kursk sunt în controlul Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici