Rusia le cere rezidenţilor din regiunile de graniţă să nu folosească aplicaţii de întâlniri

Cei care caută un suflet pereche sau poate doar o aventură în regiunile ruseşti Kursk, Belgorod şi Bryansk nu vor mai putea folosi aplicaţiile de întâlniri, cel puţin pentru moment.

Urmărește
326 afișări
Imaginea articolului Rusia le cere rezidenţilor din regiunile de graniţă să nu folosească aplicaţii de întâlniri

Rusia le cere rezidenţilor din regiunile de graniţă să nu folosească aplicaţii de întâlniri

Măsura a fost cerută de Ministerul de Interne şi se adresează locuitorilor şi militarilor din teritoriile de frontieră cu Ucraina, de teamă că forţele Kievului ar putea pătrunde în conturile utilizatorilor pentru a obţine date sensibile.

„Este puternic descurajat să foloseşti servicii de întâlniri online, deoarece inamicul foloseşte în mod activ astfel de surse pentru a colecta informaţii confidenţiale”, avertizează ministerul, citat de agenţia Interfax.

De asemenea, departamentul invită oamenii din zonă să nu folosească camere de securitate. „Inamicul – se subliniază într-o notă – identifică masiv adrese IP din teritoriile noastre şi se conectează de la distanţă la camere de securitate neprotejate, reuşind să vadă totul, de la curţi private la drumuri şi la autostrăzi de importanţă strategică”.

De asemenea, Ministerul de Interne al Moscovei le solicită cetăţenilor să nu posteze videoclipuri realizate cu camerele plasate pe bordul maşinilor pe reţelele de socializare „în timp ce conduc pe drumuri unde sunt şi vehicule militare”.

Membrii forţelor de securitate şi armatei au fost rugaţi, printre altele, să nu folosească smartphone-uri care conţin o cantitate mare de informaţii, deoarece „inamicul poate avea acces fizic la ele”.

În plus, „este necesar să se monitorizeze şi să se modereze chat-urile şi să se ştergă imediat conturile persoanelor capturate de inamic sau ale persoanelor ale căror smartphone-uri au fost accesatate de inamic”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici