- Home
- Social
- (14.04.2022, 15:15)
- Daniel Contescu
Ruşii şi banderola albă pro-Putin: ce înseamnă şi de ce nu este un gest „spontan”
Banderolele albe ale populaţiei ruse le imită pe cele ale armatei (ucrainenii poartă una galbenă).
Urmărește
23025 afișări
Ruşii şi banderola albă pro-Putin: ce înseamnă şi de ce nu este un gest „spontan”
Părea o manifestare spontană de sprijin pe care Operaţia Militară Specială din Ucraina îl primeşte din partea populaţiei ruse.
În schimb, chiar şi banderola albă, precum litera Z, întâlnită chiar şi pe clădiri din Rusia, este rezultatul unei strategii studiate de a menţine ţara compactă, într-un climat perpetuu de asediu şi urgenţă naţională. „Să ne unim din ce în ce mai mult în spatele nostru şi să ne arătăm solidari”, este mesajul transmis populaţiei.
Şi mulţi dintre cei care postează fotografii cu ei folosind acest simbol de identificare fac parte din asociaţii guvernamentale, cum ar fi Yunarmiya, care adaugă adesea exact acelaşi comentariu: „Această eşarfă este un semn de recunoaştere a armatei”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ciolacu a venit în Parlament cu facturile pentru zborurile private la Nisa cu o aeronavă Nordis
-
Propunerea de suspendare din funcţie a preşedintelui Iohannis, respinsă de Birourile Parlamentare Reunite
-
Trump avertizează Iranul cu privire la o „anihilare totală” în cazul unei tentative de asasinat
Folosită în Cecenia şi la Beslan
Urmează apoi explicaţia de ce este necesar să fie imitate de populaţie: „Este o modalitate simplă de a declara public sprijinul pentru copiii noştri şi de a ne exprima solidaritatea cu civilii ucraineni care au suferit foc nediscriminatoriu din partea forţelor armate ucrainene şi a batalioanelor naţionaliste”.
Insigna a fost adoptată de trupe de la începutul ofensivei doar din motive practice, deoarece ruşii şi ucrainenii poartă adesea uniforme practic identice.
Aşa că militarii de la Kiev au ales galbenul pentru banderolă, luând-o din una dintre culorile drapelului lor. Simbolul alb ales de Moscova a fost deja folosit de forţele ruse în trecut, atât în Cecenia, cât şi în timpul asediului şcolii din Beslan din 2004, când şcolari şi profesori au fost ţinuţi ostatici de teroriştii ceceni.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Digi RCS-RDS, anunțul începutului de februarie. Oferă acest smartphone de ultimă generație tuturor abonaților din România
CANCAN.RO
Localitatea din România în care o casă se vinde cu doar 3.800€. Condiția bizară pe care trebuie să o îndeplinești
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe