Prima pagină » Social » Patronii restaurantelor spun că nu vor supravieţui doar cu încălzitoare pe terase

Patronii restaurantelor spun că nu vor supravieţui doar cu încălzitoare pe terase

Patronii restaurantelor spun că nu vor supravieţui doar cu încălzitoare pe terase
Anamaria Abaluta
07 oct. 2020, 00:46, Social

E oficial, de azi restaurantele se închid la interior pentru următoarele două săptămâni.

Patronii şi managerii de restaurante sunt nemulţumiţi de hotărâre şi e de înţeles.

Înainte de criză în industrie erau circa 400 de mii de afaceri, cu o cifră de afaceri cumulată de 5 miliarde de euro.

Cu 80% au scăzut vânzările, conform datelor HORA. De aceea HORA a contestat deja decizia.

„Sunt total împotriva acestei decizii deoarece în acest domeniu, în domeniul HoReCa, nu a fost decât un singur focar şi cinci cazuri de COVID”, spune Gabriel, managerul unei cafenele.

SINCRON- MIHAI ROŞCA, proprietar restaurant

„Ieri am făcut petrecere de deschidere şi astăzi o să facem petrecere de închidere. De profit nu mai poate fi vorba. Venind sezonul rece nimeni nu va putea supravieţui doar cu încălzitoare pe terasă”, susţine Mihai Roşca, proprietarul unui restaurant.

Nici clienţii nu sunt sunt mulţumiţi de decizie. Ei spun că nu se simt în pericol atunci când vin la restaurant.

„Mai grav mi se pare că la aparate ai voie, adică acolo e deschis. Mi se pare că ar trebui să alegem, să avem posibilitatea să alegem. Dacă vreau să vin în restaurant să pot să vin”, consideră Eduard, clientul unui restaurant din Bucureşti.

„Vine sezonul rece şi va fi destul de greu să stăm doar pe terasă afară pentru că automat răceala ne va lua mai repede”, adaugă Vlad, un alt client.