- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
S.O. Vîntu a depus la dosar un act medical pentru probleme cardiologice semnat de un ginecolog
Magistratul care judecă dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat de favorizarea infractorului a cerut lămuriri vineri în legătură cu un bilet medical, depus anterior la dosar, care ar proveni de o clinică vieneză unde sunt tratate probleme cardiologice, dar care este semnat de un ginecolog.
S.O. Vîntu a depus la dosar un act medical pentru probleme cardiologice semnat de un ginecolog (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)
Judecătorul Camelia Bogdan a spus vineri că nu înţelege de ce un act medical ce viza probleme cardiologice este semnat de un medic ginecolog.
La termenul din 6 decembrie Sorin Ovidiu Vîntu a depus la dosar o copie a unei recomandări făcute de şeful unei clinici vieneze privind internarea omului de afaceri în această unitate.
Judecătorul Bogdan le-a cerut avocaţilor lămuriri suplimentare şi să depună la dosar originalul acestei recomandări medicale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Constanţa: Elicea eolienei s-a prăbuşit în curtea căminului de bătrâni
-
Războiul din Ucraina, ziua 1037. Ucraina primeşte 150 de milioane de euro de la UE pentru mese şcolare şi proiecte de redresare / Biden ordonă Pentagonului să continue creşterea livrărilor de arme către Ucraina
-
O rachetă rusească de apărare aeriană ar fi putut doborî avionul azer - presă
Referitor la această problemă, Sorin Ovidiu Vîntu a precizat că s-a operat în urmă cu trei ani la clinica medicală respectivă, intervenţia chirurgicală fiind făcută de specialistul acestei clinici, un profesor universitar în cardiologie care de altfel şi-a dat acceptul cu privire la această recomandare semnată de şeful clinicii. Mai precis, Vîntu a arătat că recomandarea a fost făcută în mod efectiv de cardiologul său şi doar documentul redactat a fost semnat de şeful clinicii care este ginecolog.
Judecătorul nu s-a arătat convins de aceste precizări şi a cerut ca până la termenul din 7 ianuarie 2011 apărarea omului de afaceri să depună documentul în original, redactat în limba engleză.
La termenul anterior în acest dosar, în 6 decembrie, lui Sorin Ovidiu Vîntu i s-a făcut rău, el primind permisiunea instanţei să plece la spital, dar cu condiţia ca la următorul termen să aducă acte medicale.
În 12 octombrie, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme i-au trimis în judecată pe Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan pentru favorizarea infractorului şi pe Alexandru Stoian pentru complicitate la această infracţiune.
Procurorii au stabilit, în urma probatoriului administrat, că în perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 euro, "convenite cu condamnatul Popa Nicolae", două tranşe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro.
"Suma îi era necesară condamnatului pentru a se ascunde, în scopul de a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său, pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care a fost condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie", potrivit procurorilor.
În acest scop, arată procurorii, Sorin Ovidiu Vîntu a identificat şi modalităţile concrete de transfer al banilor, menite să prevină identificarea tranzacţiilor şi persoanelor implicate în aceste operaţiuni. Astfel, transferul sumei de 50.000 euro a fost pus în executare de Octavian Ţurcan.
De asemenea, procurorii au mai stabilit că, la data de 11 noiembrie 2009, Sorin Ovidiu Vîntu, prin intermediul lui Alexandru Stoian, a transmis o altă tranşă, de 20.000 euro, sumă ce urma a fi folosită pentru plata diferitelor servicii de care Nicolae Popa avea nevoie pentru a nu fi descoperit de autorităţile judiciare.
După arestarea, lui Nicolae Popa, în 2 decembrie 2009, de către autorităţile judiciare indoneziene, Sorin Ovidiu Vîntu şi Alexandru Stoian "au desfăşurat acţiuni de sprijinire a infractorului Popa Nicolae, cu scopul îngreunării procedurii de extrădare a acestuia în România", mai arată procurorii. Aceştia precizează că sprijinul s-a concretizat în demersuri de îngreunare a procedurilor de extrădare, "pentru a-l scăpa pe condamnat de închisoare şi a-l ajuta să rămână în Indonezia.
Sorin Ovidiu Vîntu a fost eliberat în 16 septembrie, după o săptămână de detenţie. El a fost arestat, în noaptea de 9 spre 10 septembrie, alături de şoferul său, Alexandru Stoian, şi de omul de afaceri moldovean Octavian Ţurcan, Tribunalul Bucureşti emiţând atunci mandate, pentru 29 de zile, sub acuzaţiile de favorizarea infractorului, respectiv complicitate la această infracţiune.
Sorin Ovidiu Vîntu, Octavian Ţurcan şi Alexandru Stoian au interdicţie de a părăsi ţara pe durata cercetării judecătoreşti.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:39
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic / Ruşii încearcă să pătrundă în Pokrovsk pentru a-l încercui
-
ieri, 22:04
Fostul preşedinte fugar al Surinamului, Desi Bouterse, a murit la 79 de ani