Potrivit sursei citate, datele s-au înregistrat în anul 2006, când statele UE au cheltuit pentru cercetare şi dezvoltare, în medie, 1,84% din PIB, cifrele variind între circa 0,42%, în cazul Ciprului (valoare prvizorie), şi 3,82% în cazul Suediei.
Potrivit Eurostat, în afară de Suedia, Finlanda şi Germania sunt în fruntea statelor care au făcut investiţii în cercetare şi dezvoltare cu 3,45%, respectiv 2,51% din PIB.
Pe ultimele locuri ale clasamentului se află, în afară de Cipru şi România, Bulgaria – care investeşte 0,48 % din PIB în cercetare – şi Slovacia (0,49% din PIB).
Studiul indică, de asemenea, că Germania, Franţa şi Marea Britanie au cheltuit, împreună, aproximativ 60% din suma totală alocată la nivelul statelor UE pentru cercetare şi dezvoltare.
Studiul Eurostat mai arată că, în 2006, 4,8% din totalul forţei de muncă la nivelul UE era formată din oameni de ştiinţă sau ingineri. Cea mai mare rată a numărului de oameni de ştiinţă şi ingineri s-a înregistrat în Belgia (7,9%), Irlanda (6,8%), Finlanda (6,7%), iar cel mai scăzut nivel în Portugalia (2,7%), Bulgaria, Austria şi Slovacia (3%). România se află la jumătatea acestui clasament, cu 4%.