Şaizeci din cele 66 de angajate de la fabrica de confecţii din Calafat aflate în spital, externate

Şaizeci dintre cele 66 de angajate de la fabrica de confecţii din Calafat care au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu insecticid au fost externate vineri seară, în timp ce alte şase, dintre care două sunt însărcinate, vor rămâne internate în unitatea medicală până sâmbătă.

Urmărește
639 afișări
Imaginea articolului Şaizeci din cele 66 de angajate de la fabrica de confecţii din Calafat aflate în spital, externate

Şaizeci din cele 66 de angajate de la frabrica de confecţii din Calafat aflate în spital, externate (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit directorului Spitalului Municipal Calafat, Stelian Voinea, şaizeci din cele 66 de femei rămase în unitatea medicală au plecat acasă pe propria răspundere.

"60 de femei au plecat la cerere pe popria răspundere. Au spus că se simt bine şi că vor să meargă acasă pentru că e Paştele şi au şi ele pregătiri de făcut. Au mai rămas doar două femei gravide şi alte patru femei care nu s-au simţit bine. Toate femeile care au rămas internate sunt în afara oricărui pericol", a declarat Stelian Voinea.

Potrivit sursei citate, cele şase femei vor rămâne în spital cel mai probabil până sâmbătă.

De asemenea, femeia care a intrat în comă după ce s-a intoxicat cu insecticid şi a fost transferată la Spitalul de Urgenţă din Craiova este în continuare în stare gravă.

Un număr de 67 de angajate ale unei fabrici de confecţii din Calafat au ajuns, vineri dimineaţă, la spitalul după ce s-au intoxicat cu insecticid.

Incidentul a avut loc vineri, la ora 8.00, în momentul în care aproximativ 500 de angajate au venit la muncă.

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj, Cătălin Mohora, declara că joi seară, hala în care lucrează femeile a fost dezinfectată cu anumite substanţe, iar pe parcursul nopţii spaţiul respectiv a rămas închis, fiind aerisit doar vineri dimineaţă, timp de o oră, înainte ca angajatele să ajungă la serviciu.

Directorul fabricii de confecţii, Marian Păsat, a declarat că pentru dezinsecţia halei în care lucrau femeile s-a folosit insecticid, susţinând că nu toate angajatele au dezvoltat reacţii adverse de la substanţa respectivă şi că mai degrabă ar fi vorba despre o reacţie de panică în momentul în care au văzut că unele muncitoare se simt rău.

"Noi am folosit începând cu ora 18.00, seara trecută, un insecticid împotriva muştelor şi ţânţarilor de la o firmă nemţească. Azi dimineaţă s-au prezentat aproximativ 500 de persoane la muncă. Dintre acestea doar câteva au avut o stare de rău, iar celelalte s-au speriat mai mult că au văzut colegele că se simt rău. Am anunţat Serviciul de Ambulanţă de la Calafat şi 67 de persoane au fost transportate pentru îngrijiri medicale. Am folosit angajaţii noştri pentru răspândirea insecticidului şi pe prospectul acestuia nu se spunea nimic că trebuie ferit contactul cu oamenii pentru un anumit interval. Am intrat şi eu de dimineaţă în fabrică şi chiar înainte de venirea femeilor încăperile au fost aerisite prin deschiderea uşilor", a spus Marian Păsat.

O echipă de inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dolj a mers la fabrica de textile pentru a investiga modul în care s-a făcut dezinsecţia.

"S-a folosit un produs care are ca substanţă activă - piretrină. În acest moment se iau declaraţii de la firmă şi audiază şi se tratează momentan ca un eveniment, nu ca un accident de muncă. Abia după finalizarea anchetei se poate încadra acest eveniment ca atare", a declarat Laurenţiu Gionea, inspector ITM Dolj.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Calafat, Mihai Litră, declara, vineri după-amiază, că 66 de femei au rămas internate în unitatea medicală, în timp ce una a intrat în comă şi a fost transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova.

Patronul fabricii de confecţii din Calafat este italian. Fabrica a fost construită în 1997, are 1.280 de angajaţi şi se numeşte Maglierie Cristian Impex SRL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici