Sală nouă pentru Teatrul de Balet Sibiu, pe locul fostului cinematograf de vară

  • O sală de spectacole nouă se va construi în Sibiu, unde vor susţine reprezentaţii actorii Teatrului de Balet.
  • Locaţia va fi pe fostul cinematograf de vară, din Parcul Tineretului, unde Primăria îşi doreşte un spaţiu multifuncţional, acoperit, parţial sau total deschis.
Urmărește
102 afișări
Imaginea articolului Sală nouă pentru Teatrul de Balet Sibiu, pe locul fostului cinematograf de vară

Sală nouă pentru Teatrul de Balet Sibiu, pe locul fostului cinematograf de vară

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, solicită Consiliului Local aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru extinderea clădirii Casei de Cultură a Municipiului Sibiu din Parcul Tineretului şi construcţia unei săli de spectacole cu 220 de locuri.

„Sibiul şi-a creat deja de foarte mulţi ani un brand ca locaţie culturală apreciată, plină de vitalitate. Prin urmare, investiţiile în infrastructura dedicată actului cultural sunt o necesitate pentru a asigura evoluţia în acest domeniu, atât ca şi calitate, dar şi ca număr de evenimente. De aceea am iniţiat un proiect prin care vom crea o sală de spectacole proprie pentru Teatrul de Balet, printr-o nouă extindere a clădirii din Parcul Tineretului. Reamintesc că prima extindere a imobilului a fost realizată în 2019, când spaţiul disponibil acestei instituţii culturale s-a mărit considerabil pentru activitatea administrativă, fiind inclusă şi o sală de repetiţii”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Concret, printr-o investiţie estimată la 24,6 milioane de lei, se propune construcţia unei clădiri cu subsol şi parter pe locul fostului cinematograf de vară din Parcul Tineretului şi astfel crearea unui spaţiu multifuncţional, acoperit, parţial sau total deschis.

Clădirea va avea o suprafaţă totală de 865 de mp şi va cuprinde sala de spectacole, o scenă de 150 mp, un foyer, backstage-ul, spaţii tehnice şi de depozitare.

Prin acest proiect se va amenaja şi curtea Casei de Cultură, urmărindu-se conectarea acesteia cu spaţiile interioare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici