- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Salariile magistraţilor cresc cu până la 20% în ultima formă a grilei unice
Salariile magistraţilor au crescut cu până la 20 la sută, în ultima formă a grilei unice de salarizare, angajaţii cu vechime din sistem rămânând la acelaşi nivel, însă aceşti coeficienţi este posibil să fie schimbaţi în urma negocierilor de vineri dintre Guvern şi sindicate.
Salariile magistraţilor cresc cu până la 20% în ultima formă a grilei unice (Imagine: Ovidiu Andrei/Mediafax Foto)
Magistraţii cu grad de judecătorie vor avea între 4 şi 6,5 salarii minime pe economie, faţă de 4 şi 5,2 anterior, înregistrându-se o majorare cu 20 la sută pentru cei cu vechime, debutanţii rămânând la acelaşi nivel ca în grila anterioară.
Pentru judecător, procuror 2-3 ani vechime, personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor 1-3 ani vechime, personal de instruire de specialitate juridică la Şcoala Naţională de Grefieri, salariul a crescut pentru cei cu vechime maximă cu 20 la sută, de la 3 la 3,75.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
Salariul judecătorului cu grad de instanţă supremă, al procurorului din ICCJ, DNA şi DIICOT a crescut pentru cei cu vechime între 10 şi 15 ani de la 6,95 la 7,10 salarii minime pe economie, iar pentru cei cu vechime peste 20 de ani a rămas acelaşi coeficient, respectiv 9,6.
Salariul judecătorului şi procurorului cu grad de curte de apel a crescut cu peste 15 la sută pentru debutanţi, cei cu vechime de peste 20 de ani şi cu gradul 5 rămânând la acelaşi coeficient ca în grila anterioară, respectiv 8,15.
Judecătorilor şi procurorilor cu grad de tribunal, în ultima formă a grilei unice li se atribuie coeficienţi între 5,4 şi 7,3, înregistrându-se o creştere pentru debutanţi de peste 15 la sută.
Salariile grefierilor au rămas neschimbate faţă de ultima formă a grilei unice, astfel că cel mai mare salariu îl are prim-grefierul, grefierul-şef secţie şi grefierul-şef, toţi cu studii superioare, respectiv 4,8 salarii minime.
Coeficienţii pentru grefier, grefier-statistician, grefier-documentarist, gradul I (peste 3 ani vechime în specialitate) sunt cuprinşi între 2,85 şi 4,25, în funcţie de vechime şi gradaţie.
Pentru grefier, grefier-statistician, grefier-documentarist debutant, cu studii medii, se acordă 1,3 salarii minime, iar în funcţie de gradaţia corespunzătoare tranşelor de vechime, pot ajunge la 1,65.
Grefier arhivar şef, cu studii medii, va avea 2,9 salarii mineme, iar grefierul-arhivar, grefierul-registrator, debutant pleacă de la 1,25 şi poate ajunge la 1,55 salarii minime, în funcţie de gradaţia de vechime.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:49
-
astăzi, 14:47
Numărul cabinetelor medicale de familie din rural este cu 51% mai mic decât în mediul urban