- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Salariul minim brut ar urma să crească în 2010 la 705 lei
Salariul minim brut pe economie, elementul de referinţă luat în calcul în legea de salarizare unitară în sectorul bugetar, va creşte de la 600 lei, în prezent, la 705 lei anul viitor şi va continua tendinţa ascendentă până în 2015, termenul de aplicare a legii, când ar urma să ajungă la 1.100 lei.
Salariul minim brut ar urma să crească în 2010 la 705 lei (Imagine: Mediafax Foto)
Salariul minim brut va urca la 764 lei (în 2011), la 845 lei (în 2012) şi la 934 lei (în 2013), pentru ca în anul 2014 să ajungă la 1.016 lei.
În 2015, termen luat în calcul de Guvern pentru finalizarea aplicării legii, salariul minim ar urma să ajungă la 1.100 lei, conform datelor prezentate, marţi, sindicatelor de către reprezentanţii Guvernului.
Cele mai mari majorări sunt astfel prevăzute pentru anii 2012 şi 2013, respectiv 10,7% şi 10,5% raportat la anul anterior.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În toamna anului trecut, reprezentanţii Guvernului, cei ai sindicatelor şi ai patronatelor au semnat un acord conform căruia salariul minim pe economie va reprezenta, până în 2014, echivalentul a 50% din valoarea salariului mediu pe economie.
Astfel, salariul minim va reprezenta 37% din salariul mediu în 2010, raport care va urca la 40% în 2011, 44% în 2012, 47% în 2013, urmând sã ajungã în 2014 la 50%.
"Legea de salarizare unitară va reglementa salarizarea tuturor categoriilor de personal plătit din fonduri publice, aşa cum sunt definite în legea privind finanţele publice. Creşterile salariale necesare realizării acestui obiectiv vor avea în vedere indicatorii macroeconomici şi evoluţia indicatorilor sociali, iar salariul de bază va deveni principalul element al câştigului salarial şi se va realiza prin includerea unor sporuri care au un caracter general", a spus ministrul Muncii, Marian Sârbu.
Reprezentanţii Guvernului, cei ai sindicatelor şi cei ai patronatelor discută, marţi, la Guvern, asupra formei finale a proiectului de lege privind salarizarea unitară în sistemul bugetar.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO