Salvatorii intervin în Galaţi, Vaslui şi Bacău. În Galaţi sunt 5.000 de gospodării distruse de ape

În continuare se acţionează pentru salvarea persoanelor, limitarea şi înlăturarea efectelor în judeţele Galaţi, Vaslui şi Bacău, însă cea mai gravă siutaţie se înregistrează în 12 localităţi din judeţul Galaţi, spun pompierii, în bilanţul de la ora 14:00.

Urmărește
1738 afișări
Imaginea articolului Salvatorii intervin în Galaţi, Vaslui şi Bacău. În Galaţi sunt 5.000 de gospodării distruse de ape

Situaţia cea mai dificilă se înregistrează la nivelul judeţului Galaţi, în 12 localităţi (Pechea, Drăguşeni, Griviţa, Costache Negri, Bereşti, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Cudalbi, Corod, Tudor Vladimirescu, Băneasa şi Vameş), unde sunt înregistrate pagube semnificative, fiind afectate mai mult de 5.000 gospodării.

De asemenea, în judeţul Vaslui manifestarea fenomenelor prognozate a produs efecte în 5 localităţi, unde 40 de persoane sunt evacuate şi mai multe gospodării sunt afectate.

Totodată, în judeţele Galaţi şi Vaslui traficul rutier este afectat pe 3 drumuri naţionale (DN 24D, DN 25 şi DN 26) şi 10 drumuri judeţene (DJ 242, DJ 242B, DJ 242D, DJ 251, DJ 251A, DJ 251G, DJ 251H, DJ 253, DJ 254, DJ 255).

În sprijinul comunităţilor afectate, acţionează în teren, strict pentru gestionarea acestor misiuni, peste 700 cadre ale MAI, pompieri, poliţişti, jandarmi şi IGAv, precum şi 217 mijloace de intervenţie.

De asemenea, în sprijinul forţelor de la faţa locului, MAPN acţionează cu personal şi mijloace din judeţele Galaţi şi Vaslui, precum şi personal din cadrul autorităţilor administraţiei locale şi structurilor locale ale instituţiilor şi autorităţilor cu atribuţii în asigurarea răspunsului.

În continuarea măsurilor adoptate până în prezent pentru furnizarea răspunsului eficient şi sprijinul comunităţilor afectate, au fost dispuse următoarele: ridicarea a 4 tabere în judeţul Galaţi destinate persoanelor evacuate, fiecare cu o capacitate de aproximativ 200 de persoane.

Astfel de tabere se vor amplasa şi în judeţele Vaslui şi Iaşi (câte două în fiecare judeţ), astfel încât oamenii să poată fi evacuaţi preventiv, dacă situaţia o va impune.

O altă măsură este identificarea, prin autorităţile locale, şi punera la dispoziţia persoanelor afectate, a peste 800 locuri de cazare, în judeţul Galaţi.

Totodată, din dispoziţia prim-ministrului şi a viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, generalul Dan-Paul Iamandi, inspectorul general al IGSU, va asigura coordonarea forţelor care intervin în judeţele Vaslui şi Iaşi.

La nivelul MAI, a fost activat Centrul Operativ de Comandă, care s-a ocupat şi se ocupă de coordonarea integrată a misiunilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici