- Home
- Social
- (14.07.2020, 16:01)
- Eugenia Foarfecă , Luiza Paraschivu , Andreea Burnar
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sănătatea publică, lăsată în mâinile celor puţini. Şefa DSP Braşov gestionează cu 13 oameni, mii de infectaţi
- Ministrul Sănătăţii a dispus în aprilie angajarea a 1000 de oameni în DSP-uri
- Măsura nu rezolvă însă lipsa acută de personal în aceste structuri
- INSP: Într-un total de 42 de judeţe, în DSP-uri sunt doar 142 de epidemiologi şi 162 de medici cu specialitatea igienă
- Directorul executiv al DSP Braşov: Ceea ce avem acum, 2 epidemiologi şi 11 asistenţi, este prea puţin
- În judeţul Braşov sunt 2076 de oameni care au Covid 19
Urmărește
3600 afișări
Andrea Neculau este directorul executiv al DSP Braşov. Îţi spune că alături de echipa ei formată din 13 oameni trebuie să facă faţă unui volum imens de muncă. Braşovul este un judeţ unde sunt acum peste 2000 de oameni infectaţi. Andrea spune că nici dacă i s-ar dubla echipa, tot nu ar fi de ajuns. A avut într-adevăr, o suplimentare de 8 posturi, însă, din cauza lipsei de specialişti, s-au ocupat numai 2.
Probleme sunt însă şi în alte părţi de ţară. La Mehedinţi din 7 posturi vacante s-au ocupat doar 2, aşa că o echipă mică are pe umeri un volum imens de muncă. Situaţia este dificilă şi la DSP Olt, unde, din 10 posturi de medici disponibile, doar 3 au fost ocupate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Ca să înţelegi că munca acestor oameni este interminabilă, uite ce au de făcut: fac anchete epidemiologice, iau măsuri de limitare a focarelor, raportează în platforma Ministerului Sănătăţii cazurile confirmate dar şi toţi contacţii acestora, fac inspecţie sanitară, se ocupă de sesizări venite de la oameni, iar lista nu se opreşte nici pe departe aici.
Carantina persoanelor va fi stabilită prin decizie motivată pentru fiecare persoană în parte, tot de specialiştii DSP.
Ministrul Sănătăţii te anunţa pe 3 aprilie că vor fi angajaţi 1000 de oameni în DSP-uri şi alţi 1000 la UPU, însă cei din Minister încă centralizează în ce măsură aceste posturi au fost ocupate. Ultima situaţie gravă este cea întâlnită chiar de Nelu Tătaru la Spitalul din Galaţi, unde anchetele epidemiologice pentru peste 100 de oameni infectaţi în spital au fost lăsate pe umerii unui singur epidemiolog.
”Gândiţi-vă că pentru fiecare persoană se deschide o anchetă epidemiologică. Identificăm o dată problemele persoanei în sine, după aceea toate persoanele din jur care sunt afectate, contacţii de familie, contacţii de serviciu, uneori se petrece de la o jumătate de oră până la două ore pentru anchete mai complexe, fiecare contact este sunat şi el. Gândiţi-vă că noi gestionăm acum cohorte de populaţie, sunt cele ale izolaţilor, am avut perioade lungi în care am gestionat persoanele care intrau în carantină”, a declarat Andrea Neculau, director executiv al DSP Braşov.
“Datorită faptului că din cele 7 posturi vacante au fost ocupate doar două posturi, personalul existent a efectuat muncă suplimentară”, a declarat Codruţa Vochescu-purtător de cuvânt DSP Mehedinţi.
”Pe perioada stării de urgenţă s-au făcut acele angajări pe fiecare judeţ în parte selectate ca şi număr de costuri în funcţie de necesar, rămâne atât pentru staţiile de ambulanţă, cât şi DSP-uri să gestioneze acele 1000”, declara Nelu Tătaru pe 13 iulie.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Spital arhiplin la Timişoara, în urma exploziei de îmbolnăviri. „Dacă ajungi în terapie intensivă, greu mai ieşi de acolo”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe