Sanofi: Acceptăm furnizarea vaccinului antirabic la preţul stabilit de Ministerul Sănătăţii

Compania Sanofi Pasteur anunţă că a decis să accepte furnizarea vaccinului antirabic în România la preţul stabilit de Ministerul Sănătăţii, în condiţiile în care nu mai erau doze din acest vaccin la Institutul "Matei Balş" din cauza refuzului producătorilor de a le vinde la preţul cerut de minister.

Urmărește
1269 afișări
Imaginea articolului Sanofi: Acceptăm furnizarea vaccinului antirabic la preţul stabilit de Ministerul Sănătăţii

Sanofi: Acceptăm furnizarea vaccinului antirabic la preţul stabilit de Ministerul Sănătăţii (Imagine: Mihai Spiridonica/Mediafax Foto)

"Având în centrul preocupărilor sănătatea publică din România, Sanofi Pasteur a decis să accepte furnizarea pe plan local de vaccin Verorab (vaccin antirabic inactivat, pulbere şi soluţie pentru suspensie injectabilă, pachet de 5 fiole incolore, cu o singură doză de pulbere şi 5 fiole de 0,5 ml soluţie pentru suspensie injectabilă) în condiţiile propuse de către Ministerul Sănătăţii. Decizia Sanofi Pasteur s-a bazat pe preocuparea noastră constantă pentru sănătatea publică şi pentru sănătatea fiecărui pacient român. Sanofi Pasteur a acţionat întotdeauna în conformitate cu legile locale. Confirmăm încă o dată că întreaga documentaţie de preţ pentru vaccinurile Sanofi Pasteur a fost înaintată autorităţilor locale în deplină conformitate cu legislaţia şi reglementările actuale", se arată în comunicatul companiei farmaceutice.

Sanofi Pasteur reconfirmă disponibilitatea stocurilor de vaccin antirabic Verorab necesare pentru a satisface cererile spitalelor din România.

Reprezentanţii Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală arătau, în 23 noiembrie, că unitatea a rămas fără vaccinurile antirabic şi antitetanos, după ce producătorii acestor produse au refuzat preţurile stabilite de Ministerul Sănătăţii la începutul anului 2015, conform legislaţiei.

"Avem bani, vaccin există în depozite, dar nu îl putem cumpăra, pentru că există discuţii în privinţa preţului. Situaţia ţine de aproximativ două luni, dar până acum au mai fost produse pe stoc", au explicat oficiali ai spitalului.

Ministerul Sănătăţii a precizat că producătorii au contestat preţurile stabilite legal prin Ordinul 75 al ministrului Sănătăţii, cu completările şi modificările ulterioare, aflat în vigoare de la 1 ianuarie 2015.

"Respectivele vaccinuri există în depozite, dar nu pot fi cumpărate pentru că producătorii nu acceptă preţurile stabiliate legal de Ministerul Sănătţii prin Ordinul 75 cu modificările şi completările ulterioare, în care preţul oricărui medicamente trebuie să fie preţul minim din 12 ţări europene. Ministerul Sănătăţii nu face altceva decat să aplice legea şi nu poate face rabat de la aplicarea acesteia. Această reglementare este valabilă din ianuarie 2015 a fost aplicată pentru toate produsele farmaceutice", declara, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvât al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

Preţul cel mai mic pentru vaccinul antirabic este în Slovacia - 218,15 lei, iar la antitetanos, în Franţa - 6,76 lei pe cutie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici