- Home
- Social
- (05.12.2020, 17:28)
- Alice Stroescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Săptămâna Generozităţii în România. Fii generos şi omenos. Află cum te poţi implica pentru a dărui
- „Giving Tuesday” este o iniţiativă pornită din America, în 2012
- Anul acesta, campania s-a transformat în „Săptămâna Generozităţii” în România
- Dacă vrei şi tu să te implici poţi intra pe www.givingtuesday.ro
- Aminteşte-ţi că nu ai nevoie de o zi specială ca să ajuţi
Urmărește
739 afișări
Săptămâna Generozităţii în România. Află cum te poţi implica
Anul acesta, „Giving Tuesday” s-a transformat în „Săptămâna Generozităţii” în România.
„Giving Tuesday” a pornit în America în 2012 şi în 8 ani a deveni o mişcare globală în toată regula. Iniţiativa de a face din „Marţea Generozităţii”, „Săptămâna Generozităţii” îi aparţine lui Laszlo Bodor, co-fondator al Asociaţiei Envision. El îţi povesteşte că în pandemie, oamenii au devenit mai atenţi şi mai dornici să ajute.
- „Vorbim de generozitate la orice nivel. Orice gest, oricât de mic sau oricât de mare care pentru cineva reprezintă un sprijin sau un ajutor. O îmbrăţişare, un zâmbet, a face o donaţie, a dona sânge, a face voluntariat, a aduca obiecte. Orice gest care ne este la îndemână dar care să ajute pe altcineva”, explică Laszlo Bodor.
Iniţiativa nu s-a oprit aici. Au fost invitaţi 19 oameni care îţi povestesc cum au reuşit, prin generozitate, să aducă zâmbete.
Dar ce e de fapt generozitatea?
- „Să îmbrăţişezi un om care are umerii căzuţi de greutăţile vieţii nu e un gest mic deloc. S-ar putea ca din îmbrăţişarea aia el să-şi găsească energia de a se îndrepta de spate şi de a merge mai departe”, adaugă Mirela Retegan.
Dacă vrei să te implici, poţi să o faci pe www.givingtuesday.ro unde găseşti o listă cu toate iniţiativele. Dar nu uita că nu ai nevoie de o zi sau o săptămână specială ca să ajuţi. Andrei Tănase nu ştia despre această campanie, dar cu toate acestea ajută în oamenii în fiecare an. Uite cum!
- „Am donat sânge în ultimii 5 ani, cam aşa, iar în ultimul an am donat plasma Covid pentru că am avut Covid în martie şi am donat de două ori plasmă. De ce am ales să fac asta? Pur şi simplu mi s-a părut că e o variantă bună de a da ceva înapoi”, povesteşte Andrei Tănase.
ULTIMELE ȘTIRI
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe