Şapte focare de pesta rumegătoarelor mici sunt active în judeţul Timiş

În cursul săptămânii au fost stinse ultimile 17 focare de pesta rumegătoarelor mici (PRM) din judeţul Tulcea, iar vineri mai sunt active 7 focare în judeţul Timiş, a anunţat ANSVSA.

Urmărește
48 afișări
Imaginea articolului Şapte focare de pesta rumegătoarelor mici sunt active în judeţul Timiş

Şapte focare de pesta rumegătoarelor mici sunt active în judeţul Timiş

„În acestă săptămână au fost stinse ultimile 17 focare din judeţul Tulcea şi vă informăm că în data de 04.10.2024, în România mai sunt active 7 focare de pesta rumegătoarelor mici (PRM) în judeţul Timiş. Acest rezultat este dovada eficienţei măsurilor implementate de serviciile veterinare, care depun eforturi constante pentru a stopa răspândirea virusului, respectând legislaţia europeană aplicabilă în toate statele membre”, se arată într-un comunicat al ANSVSA transmis vineri.

Instituţia anunţă că, pe fondul situaţiei din Timiş, măsurile suplimentare şi prevăzute in Ordinul comun ANSVSA, MAI, MADR vor fi prelungite pentru încă 30 de zile.

„Acest ordin permite mişcarea ovinelor pe teritoriul României doar cu acordul scris al directorului executiv al DSVSA teritorial competentă de la nivelul exploataţiei de expediere”, se mai spune în documentul citat.

ANSVSA informează că este în permanent contact cu crescătorii de animale, transportatorii şi exportatorii, colaborând pentru a limita extinderea bolii şi a preveni prejudiciile în sectorul zootehnic.
Orice suspiciune de boală trebuie notificată în cel mai scurt timp DSVSA judeţene.

Pesta Rumegătoarelor Mici este o boală virală gravă, care nu afectează omul, dar afectează rumegătoarele mici, respectiv ovinele şi caprinele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici