- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (10.09.2015, 18:05)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şapte medicamente noi pentru diverse afecţiuni oncologice pe lista de compensate şi gratuite
Alte şapte medicamente noi pentru diverse afecţiuni oncologie pentru care nu există alternativă terapeutică vor intra din acest an pe lista de compensate şi gratuite, a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
Urmărește
1162 afișări
Şapte medicamente noi pentru diverse afecţiuni oncologice pe lista de compensate şi gratuite (Foto: Nicu Mircea / Mediafax Foto)
"La finalul lunii aprilie 2015 şapte molecule fără alternative terapeutică pentru afecţiunile ocologice au primit decizie pentru intrarea condiţionată în lista de medicamente compensate şi gratuite. Pentru două dintre aceste medicamente, care se utilizează în tratamentul cancerului pulmonar şi sarcomul de ţesuturi moi, au fost deja încheiate contracte cost-volum în data de 2 septembrie", a explicat Nicolae Bănicioiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
Ministrul Sănătăţii a precizat că pentru un medicament care se administrează în tratamentul melanomului malign s-a finalizat procesul de negociere şi urmează încheiarea contractului cost-volum, iar pentru alte patru medicamente procesul de negociere se încheie joi. De asemenea, două dintre medicamente sunt utilizate în tratamentul cancerului de prostată, iar celelalte două în tratarea melanomului malign.
Întrebat dacă unul dintre medicamentele pentru tratarea melanomului malign este cel pentru care pacienţii au câştigat în instaţă dreptul de a-l primi, Bănicioiu a răspuns afirmativ.
Citeşte şi: Medicamentele scumpe pentru cancer pot fi eliberate doar după avizul comisiilor de specialitate
La rândul lui preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a spus că vorbim de un tip nou de contract pe care l-a negociat CNAS.
“Este o noutate şi pentru CNAS acest tip de contract. Am urmărit ca procesul de negociere să fie echitabil şi transparent pentru toţi participanţii la procesul de negociere. Pe parcursul acestui proces am avut consultări cu Consiliul Concurenţei în vederea respectării cadrului de reglementare în domeniul practicilor concurenţiale. Interesul nostru a fost ca prin încheierea acestor contracte să asigurăm pacienţilor accesul la tratamente inovatoare. Pentru toate aceste molecule vor fi elaborate protocoale terapeutice în baza cărora urmează să fie aprobate de către comisiile de experţi ale CNAS", a spus Vasile Ciurchea.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe