Sârbu: Vrem să păstrăm salariul minim pe economie ca element de referinţă în legea unică

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat, marţi, după întâlnirea cu sindicatele, că discuţiile cu Banca Mondială au urmărit cu precădere păstrarea salariului minim pe economie ca element de referinţă în legea unică de salarizare în sistemul bugetar.

Urmărește
20 afișări
Imaginea articolului Sârbu: Vrem să păstrăm salariul minim pe economie ca element de referinţă în legea unică

Sârbu: Vrem să păstrăm salariul minim pe economie ca element de referinţă în legea unică (Imagine: Mediafax Foto)

"Suntem preocupaţi de păstrarea salariului minim pe economie ca element de referinţă al legii, renunţarea la acest punct de referinţă însemnând diminuarea caracterului reformist al legii cu 50 la sută. Aceasta este o apreciere personală", a spus Marian Sârbu.

El a mai spus că reprezentanţii Băncii Mondiale au fost, în mare, de acord cu păstrarea salariului minim pe economie ca element de referinţă în legea salarizării.

Ministrul Muncii i-a convocat, marţi, după întâlnirea cu reprezentanţii Băncii Mondiale, pe liderii confederaţiilor sindicale la o întâlnire informală, pentru a discuta despre legea unică de salarizare şi noile măsuri privind diminuarea cheltuielilor de personal în sectorul bugetar.

Marian Sârbu s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţii Băncii Mondiale (BM), demnitarul declarând, după discuţii, pentru MEDIAFAX, că se apropie de o formă finală a legii salarizării şi că oficialii BM au apreciat că actul normativ va fi sustenabil, dar că mai trebuie făcute modificări în acest sens.

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a precizat că întâlnirea cu reprezentanţii BM a vizat legea salarizării unice în sistemul bugetar, concluziile fiind că încă mai trebuie făcute anumite modificări.

Întrebat dacă aceste modificări sunt în sens negativ, ministrul a spus că acestea sunt "în sensul sustenabilităţii".

Potrivit ministrului, diferenţa între ultima formă a legii salarizării şi cea care ar rezulta în urma acestor modificări nu ar fi substanţială.

Demnitarul a mai spus că a insistat ca Banca Mondială să sprijine finalizarea proiectului privind legea unică de salarizare, deoarece această lege este "necesară şi bună".

"Am insistat ca Banca Mondială să ne sprijine în finalizarea acestui proiect (legea unică - n.r.). În mare, principiile adoptate sunt acceptate. Nu am discutat de coeficienţi, dar ideea este de a transforma Banca Mondială în susţinător al legii, pentru că este o lege necesară şi bună", a susţinut Marina Sârbu.

Guvernul îşi asumă răspunderea în Parlament, în 2 septembrie, pe legea salarizării unice, pe legea restructurării agenţiilor, legea privind cumulul pensie-salariu, precum şi pe legile educaţiei, a anunţat, luni, după şedinţa coaliţiei, premierul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici