- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sârbu: Vrem să păstrăm salariul minim pe economie ca element de referinţă în legea unică
Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat, marţi, după întâlnirea cu sindicatele, că discuţiile cu Banca Mondială au urmărit cu precădere păstrarea salariului minim pe economie ca element de referinţă în legea unică de salarizare în sistemul bugetar.
Sârbu: Vrem să păstrăm salariul minim pe economie ca element de referinţă în legea unică (Imagine: Mediafax Foto)
"Suntem preocupaţi de păstrarea salariului minim pe economie ca element de referinţă al legii, renunţarea la acest punct de referinţă însemnând diminuarea caracterului reformist al legii cu 50 la sută. Aceasta este o apreciere personală", a spus Marian Sârbu.
El a mai spus că reprezentanţii Băncii Mondiale au fost, în mare, de acord cu păstrarea salariului minim pe economie ca element de referinţă în legea salarizării.
Ministrul Muncii i-a convocat, marţi, după întâlnirea cu reprezentanţii Băncii Mondiale, pe liderii confederaţiilor sindicale la o întâlnire informală, pentru a discuta despre legea unică de salarizare şi noile măsuri privind diminuarea cheltuielilor de personal în sectorul bugetar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia înarmează trupele nord-coreene cu arme de infanterie la frontiera cu Ucraina
-
Noi percheziţii în R. Moldova: Gruparea „ŞOR” oferă oamenilor bani pentru a-l vota pe Stoianoglo
-
Kemi Badenoch, noul lider al Partidului Conservator din Marea Britanie
-
Inundaţii în Spania. Premierul anunţă cea mai mare desfăşurare militară pe timp de pace. 211 morţi
Marian Sârbu s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţii Băncii Mondiale (BM), demnitarul declarând, după discuţii, pentru MEDIAFAX, că se apropie de o formă finală a legii salarizării şi că oficialii BM au apreciat că actul normativ va fi sustenabil, dar că mai trebuie făcute modificări în acest sens.
Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a precizat că întâlnirea cu reprezentanţii BM a vizat legea salarizării unice în sistemul bugetar, concluziile fiind că încă mai trebuie făcute anumite modificări.
Întrebat dacă aceste modificări sunt în sens negativ, ministrul a spus că acestea sunt "în sensul sustenabilităţii".
Potrivit ministrului, diferenţa între ultima formă a legii salarizării şi cea care ar rezulta în urma acestor modificări nu ar fi substanţială.
Demnitarul a mai spus că a insistat ca Banca Mondială să sprijine finalizarea proiectului privind legea unică de salarizare, deoarece această lege este "necesară şi bună".
"Am insistat ca Banca Mondială să ne sprijine în finalizarea acestui proiect (legea unică - n.r.). În mare, principiile adoptate sunt acceptate. Nu am discutat de coeficienţi, dar ideea este de a transforma Banca Mondială în susţinător al legii, pentru că este o lege necesară şi bună", a susţinut Marina Sârbu.
Guvernul îşi asumă răspunderea în Parlament, în 2 septembrie, pe legea salarizării unice, pe legea restructurării agenţiilor, legea privind cumulul pensie-salariu, precum şi pe legile educaţiei, a anunţat, luni, după şedinţa coaliţiei, premierul Emil Boc.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO