Savu: Analizăm cazul de la Giuleşti, dar pacienta s-a externat sănătoasă, nu poate fi malpraxis

Administraţia Spitalelor Servicii Medicale Bucureşti (ASSMB) analizează afirmaţiile soţului pacientei de la Giuleşti, dar susţine că atâta timp cât femeia s-a externat sănătoasă în urmă cu aproape trei săptămâni nu poate fi vorba de culpă medicală sau malpraxis.

Urmărește
59 afișări
Imaginea articolului Savu: Analizăm cazul de la Giuleşti, dar pacienta s-a externat sănătoasă, nu poate fi malpraxis

Savu: Analizăm cazul de la Giuleşti, dar pacienta s-a externat sănătoasă, nu poate fi malpraxis (Imagine: Shutterstock)

"Sigur că vom analiza toate acuzaţiile aduse de soţul pacientei din Brăila internată în Capitală. Dintr-o primă analiză făcută de Comisia medicală a spitalului rezultă clar că nu poate fi vorba de culpă medicală sau malpraxis în acest caz. Ea a rămas după intervenţie două zile în spital pentru consiliere psihologică, a plecat sănătoasă, iar acum la aproape trei săptămâni tatăl reclamă comportarea unui medic", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, directorul general al Administraţiei Spitalelor Servicii Medicale Bucureşti, Marius Savu.

Acesta a ţinut să precizeze că o sarcină la această vârstă avansată presupune un risc. Această pacientă nu a avut însă nicio complicaţie, nici chiar minoră, a adăugat Marius Savu.

Iulian Ghimpeţeanu a reclamat la ASSMB că soţia i-a fost lăsată singură în timp ce avorta, întrucât medicul de la maternitatea Giuleşti este musulman şi nu face astfel de intervenţii.

Soţul femeii a spus că el a fost cel care a asistat la avort. Femeia, însărcinată în şase luni, fusese programată pentru întrerupere de sarcină, după ce aflase că fătul se va naşte cu sindromul Down.

După ce Iulian Ghimpeţeanu a depus plângerea la ASSMB, spitalul a demarat o anchetă, investigaţiile fiind încheiate luni.

"Consiliul Medical al Spitalului s-a întrunit, luni şi a analizat documentaţia medicală şi declaraţiile celor implicaţi. Nu s-au reţinut aspecte de malpraxis sau culpă medicală. De menţionat că pacienta s-a externat clinic sănătoasă", a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului "Panait Sârbu", medicul Ciprian Cristescu.

El a precizat că toate manevrele medicale impuse de efectuarea amniocentezei, investigaţia care evidenţiază o posibilă malformaţie a fătului, au fost efectuate gratuit în cazul acestei paciente, deşi doar o parte erau decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), respectiv puncţia sub ghidaj ecografic şi recoltarea de lichid amniotic.

În ceea ce priveşte analiza lichidului amniotic, aceasta este plătită de către pacient, de regulă.

"Analiza genetică a lichidului amniotic a fost efectuată gratuit în cadrul unui program aleator în sistem privat, deci pacienta nu a plătit nimic. Mai mult, ea a cerut să nu se dea relaţii despre cazul ei", a susţinut medicul Ciprian Cristescu.

Acesta a adăugat că lângă pacientă s-a aflat o asistentă medicală, iar medicul acuzat de soţ nu are nicio vină.

"El (medicul - n.r.) a făcut ceea ce trebuia să facă. Soţul poate să spună ce vrea. Şi noi spunem ceea ce s-a întâmplat. Nu ştiu de ce soţul a făcut respectivele afirmaţii. Oricum, ele nu sunt reale. Nu este nimic senzaţional în acest caz", a mai spus purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici