Savu: Spitalul Caritas retrocedat, secţiile mutate în alte unităţi sanitare

Clădirea spitalului Caritas din Bucureşti este retrocedată de peste şase ani Fundaţiei Caritatea, doar un pavilion şi câteva anexe aparţin municipalităţii, care în prezent reorganizează alte spitale pentru preluarea clinicilor din Caritas.

Urmărește
179 afișări
Imaginea articolului Savu: Spitalul Caritas retrocedat, secţiile mutate în alte unităţi sanitare

Savu: Spitalul Caritas retrocedat, secţiile mutate în alte unităţi sanitare (Imagine: Mediafax Foto)

"Spitalul Caritas are o echipă de profesionişti care desfăşoară un act medical de calitate. Din nefericire însă, spitalul este retrocedat de peste şase ani Fundaţiei Caritatea. În prezent din toată suprafaţa pe care se află spitalul Caritas, un singur pavilion şi câteva anexe care însumează 44.161 metri pătraţi aparţin municipalităţii, restul de peste 12.000 metri pătraţi aparţin Fundaţiei. Este adevărat, există un contract de inchiriere până în 2015, dar pentru o chirie de 4.000 de euro pe lună, nevalidat de proprietar. Fundaţia Caritatea ne-a solicitat încă din 2010 majorarea chiriei de la 4.000 de euro la 64.000 de euro", a precizat directorul general al Administraţiei Spitalelor Servicii Medicale (ASSM) Bucureşti, doctor Marius Savu.

Municipalitatea caută de mai bine de un an soluţii pentru transferarea angajaţilor de la spitalul Caritas şi reorganizarea secţiilor din alte spitale în vederea preluării acestora.

Potrivit directorului ASSMB un alt aspect foarte important este acela că fiind vorba despre o clădire retrocedată municipalitatea nu poate face nicio reparaţie majoră, imobilele fiind într-o stare avansată de degradare.

"Un alt aspect foarte important, poate cel mai important, este acela că fiind vorba despre o clădire retrocedată, municipalitatea nu poate face nicio reparaţie majoră, imobilele fiind într-o stare avansată de degradare. Or, toate spitalele pe care le-am preluat au intrat în lucrări de reabilitare şi modernizare. La Caritas au fost făcute doar lucrări de întreţinere, la fel şi la «Scarlat Longhin» sau «Sf. Ştefan». Aşadar, un lucru este foarte clar. Trebuie să relocăm secţiile pentru că spitalul nu poate fi păstrat în actuala structură", a precizat directorul general.

Municipalitatea va face toate eforturile pentru ca niciun angajat al spitalului Caritas să nu rămână fără loc de muncă prin reprofilarea unităţii sanitare şi transferul către alte spitale ale Primăriei Generale, a subliniat Savu.

O parte dintre angajaţii Spitalului Caritas din Capitală au protestat, luni dimineaţă, în curtea unităţii sanitare, nemulţumiţi de anunţul făcut de ministrul Sănătăţii privind transformarea spitalului în cămin de bătrâni.

Managerul Spitalului Caritas, Bogdan George Jansen, a declarat că la acţiunea de protest au participat angajaţii care au lucrat în serviciul de noapte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici