Rezultatele ambelor companii sugerează că imunizarea în masă a şcolarilor ar putea fi posibilă anul acesta, începând din Statele Unite, ceea ce, teoretic, ar putea pune capăt anxietăţii părinţilor, elevilor şi profesorilor şi ar permite şcolilor să funcţioneze normal.
Pfizer a solicitat autorizaţie de utilizare de urgenţă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani în Europa la sfârşitul lunii aprilie, potrivit The Guardian.
AstraZeneca a început primul studiu care utilizează un vaccin anti-COVID-19, în februarie, cu scopul de a înscrie 300 de voluntari cu vârsta cuprinsă între şase şi 18 ani, în patru locaţii din Londra, Oxford, Bristol şi Southampton.
La fel ca Pfizer, Moderna spune că vaccinul său a fost 100% eficient în studiile realizate în cazul tinerilor. Într-un studiu efectuat pe 3.700 de tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani, nu au existat cazuri simptomatice de COVID-19 în rândul celor care au primit două doze de vaccin.
Compania spune că nu au existat efecte secundare grave, ci s-au limitat la dureri de braţe şi dureri de cap, oboseală, mialgie şi frisoane după a doua doză. Toţi cei care au participat vor fi monitorizaţi în următoarele 12 luni pentru a fi siguri că nu există efecte pe termen lung.