Scandal rasist la ESPN. Rachel Nichols îşi acuză colega Maria Taylor că a fost tratată special datorită identităţii rasiale

  • Rachel Nichols, de la ESPN, şi-a acuzat o colegă că a fost tratată special datorită identităţii rasiale.
  • Maria Taylor a găzduit emisiunea despre finala NBA din 2020 în locul lui Rachel Nichols.
  • America se bazează pe libertatea de exprimare, dar şi pe corectitudinea politică.
Urmărește
3707 afișări
Imaginea articolului Scandal rasist la ESPN. Rachel Nichols îşi acuză colega Maria Taylor că a fost tratată special datorită identităţii rasiale

Rachel Nichols Sursafoto: Variety

Un scandal rasist a zguduit una dintre cele mai mari televiziuni sportive din lume. La ESPN, Rachel Nichols acuză că Maria Taylor, colega sa de culoare, a fost aleasă în locul ei să fie gazda emisiunii despre finala NBA din 2020 pentru că postul de televizune voia să aibă mai multă diversitate rasială.

”Îi doresc Mariei Taylor tot succesul din lume. Se pricepe la fotbal american, se pricepe la baschet. Dacă trebuie să îi dai mai multe lucruri de făcut pentru că simţi presiune din cauza felului cum ai gestionat diversitatea şi apropo, ştiu şi eu cum e, din perspectiva unei femei – dă-i înainte. Dar încearcă în altă parte”, a declarat Rachel Nicholas. 
 
America se bazează pe două principii care par că se bat cap în cap. Liberatea de exprimare şi corectitudinea politică. Despre cum coexistă cele două ne-a spus şi Sever Voinescu, fost consul la Chicago. 
 
”Impulsul pentru această îngrădire vine din ce numiţi corectitudine politică, care este de fapt un fel de mişcare ideologică menită să reaşeze omenirea, să reaşeze oamenii cu tot cu libertăţile lor într-o cu totul altă paradigmă decât cea a liberalismului clasic, care părea că la un moment dat s-a impus”, a declarat Sver Voinscu, fostul consul de la Chicago. 
 
Sunt sau nu americanii liberi să spună tot ce vor, au cei care îi conduc dreptul să spună tot ce vor? Este una dintre dezbaterile care au dezbinat America ultimulor ani. 
 
”Ai libertatea să spui orice vrei, ţine de modul în care ar putea reacţiona anumiţi oameni sau poate jigneşti şi cred că sunt cazuri în care chiar cred că e mai bine să eviţi anumiţi termeni. Nu mai e vorba de corectitudine politică, e vorba de politeţe şi să fii respectuos. Aşa cum am văzut sub preşedintele Trump, sunt oamenii care s-au săturat de asta. Şi vor ca liderii să spună orice le vine în cap”, a spus Holly Burduja, cetăţean american.
 
Sever Voinescu spune că, tot acceptând îngrădirea libertăţii de exprimare, vom începe să nu ni se mai pară asta un lucru deosebit, să fim noi convinşi că un lucru sau altul nu trebuie spus într-un fel sau altul. Dar speranţă există. 
 
„Vor rămâne întotdeauna oameni care vor ţine busola corect. Ei probabil vor fi din ce in ce mai puţini, mai ostracizaţi. Dar vor rămâne. Aşa cum ciclurile istorice se repetă, ei vor fi cei care vor refonda toate aceste libertăţi,după ce perioada asta de febră ideologică o să treacă”, conchide Sever Voinescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici