Scandal sexual la Spitalul de Copii din Timişoara: Un asistent medical e acuzat de hărţuire sexuală de colege şi mame ale copiilor internaţi

  • Un asistent medical e acuzat de hărţuire sexuală, de colege şi mamele copiilor internaţi
  • Asistentul medical lucrează de 15 ani la Spitalul de Copii din Timişoara
  • Cu 10 plângeri la activ, bărbatul nu poate fi dat afară
Urmărește
2776 afișări
Imaginea articolului Scandal sexual la Spitalul de Copii din Timişoara: Un asistent medical e acuzat de hărţuire sexuală de colege şi mame ale copiilor internaţi

Ai tot auzit că angajaţii din sistemul public nu prea pot fi daţi afară. Nici dacă nu-şi fac treaba, nici dacă mai lipsesc de la lucru. Dar iată un caz mult mai grav: un asistent medical, de la Spitalul de Copii din Timişoara, acuzat de hărţuire sexuală.

Mamele copiilor internaţi şi colegele au făcut mai multe plângeri.

„Are o reclamaţie, ca să spun aşa, repetată, legat de comportamentul agresiv verbal şi cu tentă sexuală, pentru care a fost luat în atenţia comisiei de disciplină, în mai multe rînduri. În trecut a avut reclamaţii legate de un comportament violent la adresa colegelor”, spune Mihai Gafencu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii din Timişoara.

În 2014, după prima plângere, bărbatul a fost dat afară. A contestat în instanţă şi a câştigat. De ce? Pentru că victimele nu au mers mai departe. Au refuzat să facă plângere şi la Poliţie.

Ultima dată, trei mame l-au reclamat. Comisia de disciplină l-a retrogradat pentru două luni, iar acum a revenit pe post.

Atât şefa de secţie cât şi colegii acestui asistent medical spun că se tem de el, motiv pentru care nu vor să vorbească în mod public despre problemele pe care le creează. Şi de asemenea, cu toţii se întreabă cine îl protejează în contextul în care, în toţi aceşti ani, nu a fost luată o decizie radicală împotriva lui.

Conducerea spitalului spune că e legată de mâini, pentru că legea protejează angajatul prea mult.

„Nu este greu, dar trebuie mai multă stăruinţă. Ca-n orice măsură, trebuie să te ţii de ea. Trebuia depusă o plângere penală, pe de-o parte. Pe de altă parte, era vorba despre o cercetare internă disciplinară. Ambele trebuiau finalizate”, explică Călin Stăiculescu, avocat.

IPJ Timiş s-a autosesizat în acest caz, după ce acuzaţiile au ajuns în spaţiul public. Dar pentru ca ancheta să aibă finalitate, sunt necesare plângerile femeilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici