- Home
- Social
- CRAIOVA, (27.05.2019, 20:29)
- Carmen Dumitrescu Rusan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Scaune rupte, pereţi murdari şi prize care stau să cadă, într-un campus al Universităţii din Craiova | FOTO
Bănci şi scaune rupte, uşi cârpite, pereţi murdari şi toalete în care bălteşte apa încă de la intrare,acestea sunt condiţiile în care se pregătesc specialiştii IT şi inginerii dintr-un campus al Universităţii din Craiova. Pe holuri sunt depozitate materiale vechi, iar din loc în loc sunt tomberoane.
Urmărește
1069 afișări
Scaune rupte, pereţi murdari şi prize care stau să cadă, într-un campus al Universităţii din Craiova
Studenţii care au cursuri în campusul Electrotehnica al Universităţii din Craiova se plâng de faptul că îndură condiţii inumane. Într-una dintre clădiri, tinerii care studiază la Inginerie Electrică au laboratore la etajele superioare, în care băncile şi scaunele sunt rupte, iar pereţii sunt murdari. Într-un laborator, o priza stă să cadă, iar uşa de la intrare este, de fapt, un placaj. O altă uşă care dă spre scări este cârpită cu o foaie de OSB.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Liderul suprem al Iranului spune că inamicii vor primi un „răspuns zdrobitor”
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Pe holuri, din loc în loc sunt tomberoane, dulapuri vechi, geamuri şi alte obiecte de care nu mai e nevoie, dar au rămas acolo, depozitate.
Geamurile clădirilor sunt foarte murdare şi uneori sparte.
Decanul Facultăţii de Inginerie Electrică spune că în spaţiile acestei facultăţi au mai fost făcute igienizări, iar lucrări de reabilitare nu au fost realizate de când a fost construită clădirea.
În prezent se aşteaptă semnarea unui proiect de reabilitare pe fonduri europene.
„Noi avem depus un proiect pe fonduri europene, care prevede reabilitarea completă a întregului turn şi încă două dintre corpurile vechii facultăţi. Proiectul a fost declarat eligibil, aşteptăm să fie semnat şi toate aceste corpuri să intre în reabilitare completă, începând de la partea de instalaţii, dotare interioară, pereţi şi aşa mai departe. În clădire, igienizări s-au mai făcut periodic, dar modernizări, reabilitări complete n-au fost făcute de când a fost construită clădirea. Proiectul pe fonduri europene, declarat eligibil este în valoare de 6,5 milioane de euro. Aşteptăm să fim chemaţi de ADR SV Oltenia să semnăm proiectul şi din momentul respectiv începem. În termen de 2-3 săptămâni o să scoatem la licitaţie partea de proiectare şi ulterior o să fie partea de licitaţie pentru constructor", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX prof.univ.dr Marian Ciontu, decanul Facultăţii de Inginerie.
Proiectul de reabilitare la care se referă decanul facultăţii de Inginerie are termen de implementare de 48 de luni.
Lipsa unor lucrări de reabilitare este vizibilă şi la Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi Electronică. La ultimul etaj al clădirii în care funcţionează facultatea, pe holuri pereţii poartă o zugrăveala veche peste care este un strat negru de praf, iar un întrerupător stă să cadă. Printre imaginile dezastrului, studenţii aşteaptau, luni, să susţină un examen.
Citește pe alephnews.ro: Prințul Andrew se confruntă cu dificultăți financiare după ce Regele Charles i-a anulat alocația regală
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Uraganele reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea publică. Care sunt bolile mortale nou apărute
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:15
Tomac: Votul va decide dacă R. Moldova face un salt uriaş înainte sau un pas la fel de mare înapoi
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian