Schimbare climatică ne ajunge din urmă. 200 de milioane de oameni vor fi nevoiţi să migreze până în 2050

  • Cercetătorii estimează că, în 2050, aproximativ 200 de milioane de oameni vor fi nevoiţi să migreze din cauza schimbărilor climatice.
  • Semnalul de alarmă este tras de Ziua internaţională a ştiinţei pentru pace şi dezvoltare.
Urmărește
844 afișări
Imaginea articolului Schimbare climatică ne ajunge din urmă. 200 de milioane de oameni vor fi nevoiţi să migreze până în 2050

Schimbare climatică ne ajunge din urmă. 200 de milioane de oameni vor fi nevoiţi să migreze din cauza schimbărilor climatice în 2050

Ziua internaţională a ştiinţei pentru pace şi dezvoltare (World Science Day for Peace and Development) este sărbătorită în fiecare an pe 10 noiembrie. Tema de anul acesta este încălzirea climei şi consecinţele acesteia asupra societăţilor.

Schimbările climatice sunt studiate şi în Groenlanda în cadrul proiectului Ariston Comfort Challenge. Cercetătorii din Groenlanda au la dispoziţie casa Ariston Comfort Zone, o construcţie eco şi durabilă, unde învelişul exterior a fost proiectat pentru a susţine o eficienţă energetică ridicată, ce asigură un consum scăzut de energie, menţinând, totodată şi confortul locuitorilor în cele mai dure condiţii meteorologice. Acest adăpost le permite cercetătorilor de la Universitatea din Copenhaga să studieze ecosistemul arctic pe timpul iernii, precum şi consecinţele schimbărilor climatice asupra stratului de gheaţă, a faunei salbatice şi a oamenilor care trăiesc în regiune.

„Topirea gheţii deschide noi rute, noi itinerarii pentru deplasarea în zonă: chiar şi comunităţile din aşezările de aici recurg la noi mijloace de transport, de la sănii trase de câini la ambarcaţiuni de mici dimensiuni. […] Logistica se va schimba, probabil vor apărea noi porturi şi politicienii locali vor fi nevoiţi să ia măsuri astfel încât bunurile, comerţul şi traficul să fie dirijate către noile rute care nu presupun un consum excesiv de combustibili”, explică Martin Nielsen, lider ştiinţific al Staţiei Arctice.

Ziua Internaţională a Ştiinţei are ca principal obiectiv implicarea opiniei publice în dezbaterea despre ştiinţă şi dezvoltare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici