Schimbare la Amazon: Compania le cere angajaţilor să lucreze 5 zile pe săptămână la birou

  • Amazon anunţă o schimbare majoră în politica sa.
  • Începând cu 2 ianuarie 2025, compania le cere angajaţilor să revină la birou cinci zile pe săptămână, renunţând la politica actuală de trei zile de prezenţă fizică.
Urmărește
2451 afișări
Imaginea articolului Schimbare la Amazon: Compania le cere angajaţilor să lucreze 5 zile pe săptămână la birou

Schimbare la Amazon: Compania le cere angajaţilor să lucreze 5 zile pe săptămână la birou

Andy Jassy, CEO-ul Amazon, a explicat decizia într-o notă adresată angajaţilor: „Când ne uităm în urmă, la ultimii cinci ani, continuăm să credem că avantajele de a fi împreună în birou sunt semnificative". El a subliniat beneficiile colaborării directe şi consolidarea culturii organizaţionale ca motive principale pentru această schimbare, punctează The Guardian.

Decizia vine după o perioadă de tranziţie post-pandemică, în care Amazon, ca multe alte companii, a experimentat modele de lucru hibrid. Jassy a menţionat că experienţa ultimelor 15 luni, cu un program de trei zile la birou, a întărit convingerea companiei cu privire la beneficiile prezenţei fizice.

Noua politică va include şi revenirea la birourile repartizate în locaţiile care funcţionau astfel înainte de pandemie, inclusiv în sediile centrale din SUA. Totuşi, compania oferă o oarecare flexibilitate, permiţând angajaţilor să invoce „circumstanţe atenuante" sau să solicite excepţii.

Schimbarea face parte dintr-o restructurare mai amplă a Amazon. Compania intenţionează să reducă numărul de manageri şi să crească numărul de colaboratori individuali până la sfârşitul primului trimestru al anului 2025, cu scopul de a reduce birocraţia.

Decizia Amazon vine într-un context în care multe companii tech se confruntă cu provocări legate de politicile de lucru post-pandemie. În mai 2022, angajaţii de la sediul Amazon din Seattle au protestat faţă de unele schimbări similare în politica de lucru, precum şi faţă de concedieri şi de politica privind clima a companiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici