Schimbarea e aici. O companie transformă produsele pentru femei. Cuvântul „normal” şi editările foto vor fi eliminate în favoarea „frumuseţii pozitive”

  • Unilever face un pas curajos şi necesar în ceea ce priveşte reclamele publicitare şi cutiile produselor pentru femei.
  • Compania a anunţat că va elimina cuvântul „normal” de pe toate ambalajele şi din toate campaniile publicitare ale produselor de frumuseţe şi îngrijire personală.
  • Noua viziunie şi strategie va fi: Positive Beauty/ „Frumuseţea Pozitivă”
  • Nu puţine studii au arătat deja efectele nocive ale reclamelor din industria Beauty, ca „inamicul” principal al acceptării de sine pentru fetiţe şi femei adulte.
Urmărește
656 afișări
Imaginea articolului Schimbarea e aici. O companie transformă produsele pentru femei. Cuvântul „normal” şi editările foto vor fi eliminate în favoarea „frumuseţii pozitive”

Gata cu standardele nerealiste de frumuseţe la Unilever FOTO Profimedia

Industria de Beauty şi îngrijire personală poate fi echitabilă, incluzivă, dar şi sustenabilă pentru mediul înconjurător.  O demonstrează Unilever, care alege să asculte vocile clientelor sale şi să renunţe la conceptul de „normal” de pe cutiile produselor cosmetice. 

 Pe măsură ce societatea avansează, în Beauty este nevoie de o  viziune incluzivă asupra frumuseţii, în toate formele sale. Pe scurt, cercetările globale privind experienţele consumatorilor (femei şi bărbaţi) din industria frumuseţii, au arătat că folosirea termenului „normal” pentru a descrie părul sau pielea face ca majoritatea oamenilor să se simtă excluşi sau „greşiţi”. 
 
Studiul comandat de Unilever, a fost realizat în nouă ţări şi au participat 10.000 de persoane.
 

Industria frumuseţii: aliat sau inamic?

 
  • Mai mult de jumătate din oameni (56%) consideră că industria frumuseţii şi îngrijirii personale poate face oamenii să se simtă excluşi

 

  • Oamenii au nevoie ca industria frumuseţii şi îngrijirii personale să se concentreze mai mult pe a-i face să se simtă mai bine decât să arate mai bine (74%)
 
  • Mai mult de jumătate din oameni (52%) afirmă că acordă mai multă atenţie poziţiei unei companii cu privire la problemele societăţii înainte de a-i cumpăra produsele

 

  • Şapte din zece persoane sunt de acord că utilizarea cuvântului „normal” pe ambalajul produselor şi în materialele publicitare are un impact negativ. În ceea ce priveşte tinerii - cei cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani – numărul acestora creşte la opt din zece.

 

 Standardele de frumuseţe din reclame crează aşteptări nerealiste 

 
Alături de eliminarea cuvântului „normal”, Unilever se angajează să nu editeze în mod digital forma corpului, dimensiunea, proporţia sau culoarea pielii persoanelor care apar în campaniile publicitare ale produselor sale şi să crească numărul de reclame care prezintă persoane din diferite grupuri care sunt subreprezentate, arată reprezentanţii companiei.
 

Fără discriminare şi subreprezentatare în industria de Beauty

 
  Unilever ia măsuri prin intermediul mărcilor sale pentru a îmbunătăţi sănătatea şi bunăstarea şi pentru a promova echitatea şi incluziunea.  Aceste măsuri se vor concentra pe:
 
  • Încetarea discriminării în domeniul frumuseţii şi incluziunii, prin provocarea unor idealuri înguste de frumuseţe şi construind un portofoliu de produse mai incluziv.
 
  • Stimularea echităţii de gen, inclusiv intensificarea programelor de brand care contestă status quo-ul şi publicitatea #unstereotyping.
 
  • Îmbunătăţirea sănătăţii şi a bunăstării prin iniţiative educaţionale pentru spălarea mâinilor şi igiena orală şi extinderea în noi domenii, inclusiv sănătatea fizică şi bunăstarea mentală.
 
În plus, Unilever susţine că sprijină introducerea interdicţiei globale, până în 2023, asupra testării pe animale a produselor cosmetice, lucrând alături de parlamentari, organizaţii de protecţie a animalelor şi companii cu aceleaşi opinii. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici