- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (13.02.2016, 18:03)
- Ioana Nicolescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Schimbarea în educaţie vine din mediul nonguvernamental
Aproape 100 de reprezentanţi din mediul educaţional nonguvernamental din toată ţara s-au reunit, sâmbătă, la „NeConferinţa” organizată la Bucureşti de RestartEdu şi Coaliţia pentru Educaţie, principala temă fiind modul în care se poate îmbunătăţi sistemul cu idei venite din mediul nonguvernamental.
Urmărește
1481 afișări
Schimbarea în educaţie vine din mediul nonguvernamental (Imagine: Shutterstock)
„NeConferinţa” este o adunare informală a persoanelor interesate de schimbare în sistem şi care doresc să se conecteze cu alte persoane cu iniţiative similare. Ideea din spatele acestui eveniment, organizat de RestartEdu şi Coaliţia pentru Educaţie, este aceea de a aduce faţă în faţă toţi factorii interesaţi de schimbarea în sistemul de educaţie din România. "Dacă fiecare ar rămâne în colţul lui, atunci nu am avea cum să coagulăm munca lor pentru a duce la o schimbare de anvergură în sistem", spun organizatorii de la RestartEdu.
Printre participanţi s-a aflat şi Simona David Crisbăşanu, care a fondat un ONG, Asociaţia ROI, care derulează proiectul „Zburd - Educaţie prin coaching”, prin care a ajutat mai multe licee din toată ţara să crească rata de promovare la examenul de bacalaureat. Astfel, pornind de la rate de promovare situate între 2% şi 18%, până în 2013, aceste licee au înregistrat creşteri de două-trei ori mai mari faţă de media naţională de 20%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
"Proiectul a venit de la ideea de comunicare şi motivaţionare reciprocă", a povestit Crisbăşanu pentru MEDIAFAX.
Practic, reprezentanţii ONG-ului au atacat o problemă generală a sistemului românesc, demotivarea profesorului care se oglindeşte mai departe în atitudinea elevilor. Prin munca de coaching, experţii de la Zburd i-au învăţat pe profesori cum să-şi îndrăgească din nou meseria şi să nu intre în conflict cu elevii, iar în replică, atitudinea elevilor a început să se schimbe atunci când au simţit că profesorii lor se implică în activitatea de la clasă. Acesta este doar un exemplu de bună practică care vine din mediul nonguvernamental, mai sunt multe iniţiative care ar putea schimba faţa sistemului de educaţie dacă ar fi adoptate la nivel naţional, cum a fost proiectul „Fiecare Copil în Grădiniţă” al ONG-ului OvidiuRo. „Există o masă critică, dar oamenii nu sunt conectaţi între ei. Împreună cu RestartEdu, vrem să facem o caravană prin ţară, să-i coagulăm pe toţi cei interesaţi să facă un pas spre schimbare, atât profesori şi actori din sistem, cât şi persoane care vin cu iniţiative din afară”, a spus Simona David Crisbăşanu pentru MEDIAFAX.
Un alt personaj recunoscut în mediul acesta nonguvernamental, care a fost prezent la conferinţa RestartEdu, este Emi Beteringhe, preşedinte la ARDOR Muntenia, care pregăteşte tinerii campioni români la dezbateri. „Aici la RestartEdu sunt mulţi dintre cei care vor să schimbe ceva în societate prin educaţie, sunt oameni cu iniţiative, cu motivaţie, cu energie care vin cu idei şi când te vezi în mediul acesta înconjurat de alţii ca tine îţi dai seama că nu eşti singur, că eşti cu oameni „like minded” care gândesc la fel”, a spus Emi Beteringhe.
„Toate aceste ONG-uri care există acum oferă soluţii la programe care nu existau acum 10 ani, sunt oameni care s-au dus în şcoală şi au adus idei noi, schimbare. Ceea ce cred că ar trebui să preia autorităţile din sistem din practica acestor ONG-uri este ideea de pilotare, adică să testăm formulele înainte să le implementăm la nivel naţional”, a declarat şi Daniela Vişoianu, preşedintele Coaliţiei pentru Educaţie.
Ediţia din anul acesta a NeConferinţei este o activitate inclusă în proiectul Coaliţia pentru Educaţie, susţinut prin granturile SEE în cadrul Fondul ONG în România.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe