Schimbări post-pandemie în stilul de viaţă. Membrii generaţiei Z petrec mai mult timp acasă

  • Membrii generaţiei Z petrec mai mult timp acasă în ultima perioadă.
  • Este rezultatul unui studiu realizat în SUA care a arătat în ce mod a afectat pandemia stilul de viaţă al tinerilor.
  • Specialiştii vorbesc despre schimbări dramatice în ceea ce priveşte modul în care se derulează relaţiile.
Urmărește
63 afișări
Imaginea articolului Schimbări post-pandemie în stilul de viaţă. Membrii generaţiei Z petrec mai mult timp acasă

Sursa foto: Pexels

Un studiu realizat recent a constatat că un număr tot mai mare de americani petrec timp acasă. Este o creştere cu aproximativ 10% în comparaţie cu ce se întâmpla în urmă cu 10 ani. Autorului studiului este Patrick Sharkey, profesor de la Princeton, potrivit New York Post. El a realizat că nu doar munca a migrat către domiciliu, dar şi activităţile legate de educaţie, relaţii şi socializare.

„Este o schimbare dramatică în viaţa noastră de zi cu zi. Aproape fiecare parte a vieţii noastre are mai multe posibilităţi să se desfăşoare acasă”, a spus anterior Sharkey pentru New York Times.

Practic, generaţia Z preferă să socializeze într-un cadru intim, la domiciliu, şi să nu iasă seara în oraş.

„Aş spune că acum prefer acasă. Sunt lucruri ciudate care se întâmplă după pandemie. Eu ies mult mai puţin. Ar trebui să fie ocazii cu adevărat speciale – o zi de naştere sau o petrecere a burlacilor”, a declarat, pentru Bon Appétit, Karson Krouse, un pompier de 24 de ani din statul Washington.

Tinerii care au împlinit vârsta legală pentru a consuma alcool preferă şi ei petrecerile din spatele casei, a mai arătat cercetarea.

Specialiştii cred că barurile, cluburile şi restaurantele le produc tinerilor anxietate. De aceea, unele baruri încearcă să le creeze clienţilor confortul de acasă, prin amenajarea unor zone intime, prin amplasarea de mobilier şi decoraţiuni specifice caselor şi prin servicii mai puţin riguroase.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici