- Home
- Social
- (27.12.2024, 18:39)
- Andrei Rachieru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Schimbările climatice au adus un an de recorduri periculoase pentru planetă
- În medie, fiecare persoană a experimentat 41 de zile suplimentare de căldură extremă în 2024.
- 26 din 29 de fenomene extreme analizate au fost legate de schimbările climatice.
- Fără reducerea emisiilor, vremea extremă va deveni mai frecventă şi mortală.
Urmărește
173 afișări
Schimbările climatice au adus un an de recorduri periculoase pentru planetă
Anul 2024 a fost marcat de un val de fenomene meteorologice extreme, care au afectat milioane de oameni şi au ridicat semne de alarmă cu privire la ritmul accelerat al schimbărilor climatice. Potrivit unei analize realizate de World Weather Attribution şi Climate Central, temperaturile globale record şi valurile de căldură periculoase au fost amplificate de activităţile umane, fiecare locuitor al planetei suportând, în medie, 41 de zile suplimentare de căldură extremă. „Schimbările climatice au jucat un rol major în majoritatea acestor evenimente,” a declarat Friederike Otto, cercetător în domeniul climei la Imperial College, notează CBS NEWS.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
Evenimentele extreme, precum valurile de căldură din Grecia, Mexic sau Asia de Sud, au perturbat vieţile oamenilor, închizând şcoli, afectând sănătatea şi distrugând mijloacele de trai. Jennifer Francis, specialist în climă la Centrul de Cercetare Climă Woodwell, a avertizat că „vremea extremă va deveni mai frecventă, intensă şi mortală, dacă nu reducem emisiile de gaze cu efect de seră.”
Cercetătorii au analizat 29 de evenimente extreme care au ucis peste 3.700 de oameni şi au strămutat milioane. Din acestea, 26 au fost legate clar de schimbările climatice, în timp ce altele au fost agravate de fenomenul El Niño. Temperaturile ridicate au alimentat furtuni devastatoare şi ploi record, subliniind pericolul pe care încălzirea globală îl reprezintă pentru întreaga planetă.
În ciuda avertismentelor, politicile globale de combatere a schimbărilor climatice rămân insuficiente. Arderile record de combustibili fosili în acest an au adăugat mai mult dioxid de carbon în atmosferă decât în anii anteriori, iar cercetătorii avertizează că fără măsuri urgente, extremele climatice vor deveni o normă. „Atâta timp cât lumea continuă să ardă combustibili fosili, acest lucru se va înrăutăţi,” a declarat Otto.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe